Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma Belediye Meclisi toplandı

Bandırma Belediye Meclisi toplandı

Başkan Mirza´nın çalışma raporu oy çokluğuyla kabul edildi

Bandırma Belediye Meclisi´nin nisan ayı toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda 19 gündem maddesinin yanı sıra dört de gelen evrak görüşülerek karara bağlandı.
Belediye Başkanı Dursun Mirza, önce belediyenin bir aylık çalışmaları, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ile festival stantları konusunda yaşanan tartışma ve festival programı hakkında bilgi verdi. AKP adına söz alan Alp Bostancı, festival stantları konusunda yaşanan krizi Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın yönetemediğini öne sürdü. Konuyla ilgili olarak AKP´li üyelerle başkan Mirza ve CHP´li bazı üyeler arasında sert tartışmalar yaşandı.
Encümen üyeliklerine CHP´den Sami Türkmen, Zerrin Eken ve Elmastaş, gizli oyla seçildiler.
Açık oyla yapılan seçimlerde Plân ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine CHP´den Erhan Elmastaş, Celile Gezer ve Aydın Yağar, AKP´den Alp Bostancı ve Ahmet Okbay; Tarife Komisyonu´na CHP´den Nusret Ekiztaş, Tolga Tosun ve Aydın Yağar, AKP´den Nejan Nart Ünver ve Kamil Eryılmaz; İnceleme-Araştırma Komisyonu´na CHP´den Selim Panç, Fatma Sali ve Gökhan Yankol; AKP´den Nejan Nart Ünver ve Yılmaz Özdemir; İmar Komisyonu´na CHP´den Şerafettin Engüdar, Cemal Adıgüzel ve Gönül Karabulut Özdemir, AKP´den Sabri Külcü ve Mehmet Orhan Özyurtlu; Kıymet Takdir Komisyonu´na ise CHP´den Gönül Karabulut Özdemir ve Sami Türkmen, AKP´den Göksel Karlahan getirildiler.
Encümen ve komisyonlardaki üyeler bir yıllık süre için görev yapacaklar.
MİRZA´NIN ÇALIŞMA RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantıda, Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın bir yıllık çalışma raporu da görüşüldü. Çalışma raporunun görüşülmesi sırasında yasa gereği yerini meclis birinci başkan vekili Şerafettin Engüdar´a bırakan Mirza, bir yıllık çalışmaları ve belediyenin hizmetleri hakkında bilgi verdi.
Ardından, raporun görüşülmesine geçildi. CHP grubu adına konuşan Fatma Sibel Sali, raporun lehine konuştu. Daha sonra kürsüye gelen Alp Bostancı, raporu eleştirirken, belediye bütçesinin sürekli açık verdiğini, bu durumu sürekli, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin uygulamalarına bağlamanın yanlışlığına değindi. ?Artık, babam beni dövdü? anlayışından vazgeçilmesini isteyen Bostancı, bütçenin % 53´ünün belediye personeline gittiğini öne sürerken, ?Bu koşullarda belediyenin yatırım yapması mümkün olamaz? diye konuştu.
MHP adına konuşan Harun Algül de rapor hakkında değerlendirmelerde bulunurken, ?Durum ortada. Şikayet eden değil, bu koşullarda neler yapabileceğini düşünen, sorun çözen, tüm Bandırmanın her kesimine dokunan bir belediye yönetimi arzu ediyoruz? dedi.
Başkan Mirza´nın eleştirilere yanıt verirken, ?Bandırmanın her kesimine hiçbir ayırım yapmadan hizmet etme çabası içindeyiz? dedi. Ardından rapor, CHP ve MHP gruplarının ?evet?, AKP´nin ?hayır? oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi. Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli