Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Bandırma Belediye Meclisi toplandı

Bandırma Belediye Meclisi toplandı

10 gündem maddesi vardı

Bandırma Belediye Meclisi, 2´si gelen evrak olmak üzere 10 gündem maddesi ile toplandı.
Toplantının açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Dursun Mirza, ?Güzel bir Ramazan ayını hep birlikte idrak ediyoruz. 15 Haziran, bayramın birinci günü, saat 12.00´de nikah salonunda bayramlaşmamız olacak? dedi.
Geçen ay yapılan çalışmaları anlatan başkan Mirza, ?Engellilere desteklerimiz devam ediyor. Eğitim Destek Evi´ndeki öğrencilerimiz için etkinlikler düzenliyoruz. Marmara Denizi´ne kıyısı olan Belediyeler Birliği toplantısının üçüncüsünü Kapadokya´da gerçekleştirdik. Sergilerimiz oldu, yazarlarımız imza törenleri yapıldı. Onlara da destek veriyoruz. Rubato konseri ile buluştuk. Bandırma Ortaokulu önünde kurulan çadırda her gün 1250 kişiye iftar yemeği veriyoruz. 500 civarı aileye sıcak yemek ve erzak yardımlarımız da devam ediyor. Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz, engellilerimizle iftar yemeklerinde buluştuk. Bandırmaspor başkanlığı konusunda Göksel Karlahan´ı destekliyoruz. İnşallah, Bandırmaspor daha güçlü yoluna devam edecek, ayrı gayrı yok. Hobi bahçelerinin 293´ü, yani tamamı verildi. 30 civarı insan bekliyor. Hobi bahçesi alıp kazma vurmayan, bir şey yapmayan varsa onları geri alacağız. Herkesin haberi olsun.? dedi.
İki ve üçüncü maddeler imar komisyonuna sevk edildi.
ÇOCUK SARAYI´NIN İMARI DEĞİŞTİ
Toplantıda, Hazine´ye ait olan eski Çocuk Sarayı´nın bulunduğu adanın imar değişikliği gündeme geldi. Komisyon raporu, önce 5000´lik planda değişiklik yapılması, sonra da 1000´lik planın Hazine tarafından gerçekleştirilmesi koşuluyla kabul edildi.
Belediye hamamının kiralanması konusu da görüşüldü.
Belediye Başkanı Dursun Mirza, ? Hamamı, belediye meclis kararı ile 10 yıllığına kiraya çıkartabiliyoruz. Masrafını, alan kişi yapacak. En az 10 yıllığına kiralama yetkisini encümene istiyoruz. Doğal gaza geçecek. Şu an kiracısı yok.? dedi.10 yıldan az olmamak kaydıyla encümene yetki verildi. Haber : Tufan Dalgıç



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı