Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Bandırma Belediye ekipleri çalışmalarına devam ediyor

Bandırma Belediye ekipleri çalışmalarına devam ediyor

Bandırma Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü´ne bağlı ekipler ilçenin çeşitli yerlerinde çalışmalara ara vermeden devam ediyor.

Bandırma Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü´ne bağlı ekipler ilçenin çeşitli yerlerinde çalışmalara ara vermeden devam ediyor.
Asfalt ve parke döşeme çalışmalarında kullanılan malzemenin hammaddesi kendi bünyesinde bulunan Taş Ocağı ve Taş Kırma Tesisinden elde ediliyor.
Bu tesisten çıkartılan karışık toz ve mıcır malzeme asfalt yapımında, oluşturulan yeni yollarda ve parke döşeme çalışmalarında alt zemin malzemesi olarak ekipler tarafından kullanılıyor. Aynı zamanda söz konusu tesisin belediyeye ait olması nedeniyle hammadde maliyeti açısından önemli bir gelir Bandırma Belediyesi´ne kalmış oluyor. Asfaltı kendi tesislerinde öz kaynaklarıyla üreten belediye, asfalt maliyetinde kara geçiyor. Ayrı çevre ilçelerden gelen taleplere göre de asfalt satışı yaparak hem tam kapasite çalışıyor hem de gelir elde ediyor. Gelişen ve büyüyen Bandırma´da imarda yol olarak gözüken ancak henüz ihtiyaç duyulmadığından açılmamış sokakları açıyor ve yerine göre asfalt ya da parke çalışmasına geçiliyor. Şu anda Küçük Sanayi Sitesi, Ayyıldız Mahallesi ile 600 Evler´de yeni yollar açılıyor. 600 Evler´de yeni açılan sokaklarda parke çalışmalarında sona yaklaşıldı. Büyükşehir yasası ile ilçenin en büyük sıkıntılarından biri kurumların yaptığı kazılardı. BASKİ, Telekom, Süperonline kentin çeşitli yerlerinde sürekli kazılar yapıyor. Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) bir karar alarak 2017 Ağustos ayından itibaren BASKİ kazılarının tamiratında ilçe belediyelerine yetki verdi. Geçte olsa alınan bu kararı doğru bulundu. Ancak, bu tarihten önceki kazılarda da tamirat yetkisinin ilçe belediyelerine verilmesi talep edildi. Ülkemiz için göğüslerini siper eden kahraman şehitlerimizi ziyaret edecek engelli vatandaşlarımız için şehitliğe engelli rampası yapılıyor.
General Balcı Çamlığı, Hürriyet Parkı´ndan sonra Ziraat Bahçesi´nde uygulanacak proje hayata geçiriliyor. Belediye araç filosu genişletilirken, belediyeye çok sayıda iş makinası kazandırıldı.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli