Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Bandırma Belediye Başkanı Mirza, Kırsal Mahalleleri gezdi

Bandırma Belediye Başkanı Mirza, Kırsal Mahalleleri gezdi

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza Emre, Kirazlı, Yeni Sığırcı, Doğanpınar, Bezirci, Akçapınar ve Külefli mahallelerinde devam eden Asfalt ve parke yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Mirza kırsal mahallelerde gerçekleştirdiği incelemeleri tamamlandıktan sonra bugüne kadar kırsal mahallelere yapıla yatırımlar ve devam eden çalışmalarla ilgili vatandaşlarımızı bilgilendirmek için açıklama yaptı.
Bir taraftan sorumluluk alanlarında olmadığı halde Bandırma içindeki kazıları tamir ederken bir taraftan da kışın çamura, yazın toza mahkum olan güzel köylerimizin daha da güzelleşmesi için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Dursun Mirza: ?İklim koşulları nedeniyle yol yapımına elverişli olan yaz aylarını en etkin şekilde değerlendiriyoruz. Ekiplerimiz bizim sorumluluğumuzda olmamasına rağmen şehir içinde kazılan yerleri tamir ediyor. Biz tamir ettikten bir kaç gün sonra yeniden kazılıyor ve yine tamir ediyoruz. Bu kısır döngü devam ederken köy yollarımızı da tamamlamak için çalışıyoruz. Belli bir plan doğrultusunda tüm köylerimizin iç yollarını yapıyoruz. Tüm köylerimizin yolları tamamlanmak üzere? dedi.
Belediyenin imkanları doğrultusunda tüm köylere dokunmaya çalıştıklarını belirten Başkan Mirza: ?Tüm köylerimizi aynı anda yapmamız siz de takdir edersiniz ki mümkün değil. Altyapısı tamamlanmayan köylerimizi sona saklayarak belli bir program dahilin de yaptık. Sona kalan köylerimiz sitem etse de artık hepsini tamamlamak üzereyiz. Sadece köy yollarını yapmakla kalmadık. Mezarlık yolları ve düzenlemelerini yaptık. Tüm köylerimize çocuk parkı yaptık. Tarla yollarını açıyoruz. İhtiyaca göre tuvaletler yapıyoruz. Ayrıca köylerimizde bulunan camii, okul ve mezarlık iç ve dış yollarını, çevre düzenlemeleri ile birlikte yaptık. Altyapı hizmetleri dışında pek çok mahallemizde düğün salonu yapımına başladık, mahallelerin belirli bölgelerine kamelya ve oturma gurupları yerleştirdik. Köylerde dernekler kurulmasına destek vererek köylerin kira gelirlerini yine köylere harcanmasına öncülük ediyoruz. Birbirinden farklı doğal yapıya sahip güzel köylerimizi daha da güzelleştiriyor ve vatandaşlarımızın daha iyi fiziki ortamda yaşamalarını sağlıyoruz. Dokunduğumuz köylerimizdeki vatandaşlarımızın memnuniyetini gördükçe motive oluyoruz? dedi.
Şuanda mevcut Kırsal Mahallelerde devam eden çalışmalara da değinen Başkan Mirza: ?Bugün de yol yapım çalışmalarına devam ettiğimiz Emre, Kirazlı, Yeni Sığırcı, Doğanpınar, Bezirci, Akçapınar ve Külefli mahallelerimizi gezerek çalışmaları yerinde inceledik ve mahalle sakinlerimizin yüreklerinde demlenen sıcak çayımızı içerek sohbetimizi ettik. Şehir içinde olduğu gibi köylerimizde de yaptığımız yerler yine bizim haberimiz olmadan kazılıyor maalesef. Köylerimizdeki tamiratlar daha zor oluyor. Çünkü ekibin, araçların taşınması hem maliyeti artıyor hem de zaman alıyor. Onun için ben buradan yineliyorum ki artık kazılardan Bandırma Belediyesinin de haberi olsun. Kazı izinlerini bizden alsınlar. Biz de organize bir şekilde ve belli bir sistematikle izin verelim ve kazılan yerleri tamir ederek vatandaşlarımızın mağdur olmalarını engelleyelim. 4 yıldır yaptığımız bu çağrıyı artık duymalarını istiyoruz. Kazıların sorumluluğunun da kimin olduğunu bilmelerini istiyorum? dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli