Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bandırma Belediye Başkanı Mirza

Bandırma Belediye Başkanı Mirza

?Erdek Körfezi´nin zarar görmesini istemiyoruz.?

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, her zaman ?çevre dostu? sanayiden yana olduklarını, ancak sanayiye, Erdek Körfezi dayanışma Platformu gibi ?Sanayiniz batsın! Gidin, sanayi tesislerinizi başka yerde kurun? açısından bakamayacaklarını belirtti.
Sanayinin, toplumsal kalkınmadaki itici gücünü inkâr edemeyeceklerini vurgulayan Mirza, şu değerlendirmede bulundu:
?Sanayi olmadan üretim ve istihdam da gerçekleşmez. Kaldı ki Bandırma, sanayi konusunda lojistik bir kent olma yolundadır. Bu nedenle biz, olaya, ?Sanayiniz batsın! Gidin, sanayi tesislerinizi başka yerde kurun´ açısından bakamayız. Erdek Körfezi Dayanışma Platformu´nun bu bakış açısına saygı duyuyoruz ama bizim sanayi anlayışımız farklıdır.?
Bandırma ve yöresi ile Erdek Körfezi´nde kurulmak istenen sanayi tesislerinin çevreye ve insan sağlığına zarar vermemesi konusunda çok duyarlı olduklarına dikkat çeken Mirza, şunları söyledi:
?Bu duyarlılığımızı defalarca gösterdik. Gerektiğinde yargıya başvurarak mücadele ettik. Şirinçavuş´taki termik santral girişimine, Bandırma Kent Konseyi ile birlikte, bilimsel raporlarla karşı çıkıyoruz. Ama işin bir de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ayağının bulunduğunu, bu sanayi tesislerinin kurulması konusunda onların da söz hakkı bulunduğunu unutmayalım. İşte, o bölgede, Sabancı´lara ait iki doğalgaz çevrim santrali var. Bu santraller için soğutma suyu Erdek Körfezi´nden alınıyor. Bu durumdan da Erdek Körfezi büyük zarar görüyor.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false