Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza:

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza:

?Yalnız Bandırma´yı değil, Erdek, Manyas, Marmara ve bölgeyi de kucaklıyoruz?

Bandırma Belediye Başkanı ve 31 Mart 2019´da yapılacak yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı Dursun Mirza, kurum ve kuruluş ziyaretlerine başladı. Mirza, ilk olarak Bandırma Ticaret Borsası´nı ziyaret etti. Borsaya belediye meclis üyeleri Şerafettin Engüdar, Cemal Adıgüzel ve Sami Türkmen ile birlikte gelen Mirza, çeşitli konular hakkında açıklamalarda bulundu.
Ziyaret sırasında ilk konuşmayı Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin yaptı. Borsanın çalışmaları hakkında bilgi veren Sezgin, şunları söyledi: 

Baştarafı Sahife 1´de
?Bandırma´nın önemli kurumlarının başlarında Bandırma Ticaret Borsası ve Bandırma Ticaret Odası gelmektedir. 13 yıldan beri Borsanın yönetimindeyiz. Bu süreç içinde Dursun Mirza, Belediye Başkanı olarak hep yanımızda yer aldı. Borsamızın A sınıfı akredite borsa olmasında da onun desteğinin katkısı vardır. Yalnız sayın Mirza değil, bundan önceki belediye başkanlarımızdan da destek gördük. Borsamızın şimdi yeni hedefi lisanslı depoculuk ve ürün ihtisas borsacılığıdır.?
MİRZA KONUŞUYOR
Belediye Başkanı Dursun Mirza da Borsanın çalışmalarını överken, şöyle konuştu:
?13 yıldır Halit Sezgin´in başkanlığındaki Borsamız, Bandırma´nın yüz akıdır. Bandırma´mızı ülkemizde en yüksek düzeylerde temsil etmektedir. Bu nedenle teşekkür ediyorum. Borsamızın, çiftçimize, bölgeye katkıları çok büyüktür. Bu katkı her geçen gün artmaktadır. Biz de Borsamızı bu çalışmalarında destekliyoruz. Onlarla dayanışma içinde hareket ediyoruz.?
4,5 yıllık belediye başkanlığı döneminde Bandırma´ya her çeşit hizmeti vermek için çaba harcadıklarını vurgulayan Mirza, şu değerlendirmede bulundu:
?Cumhuriyetin, Atatürk´ün kenti olan Bandırma´mızı her alanda geliştirmek, geleceğe hazırlamak amacıyla çaba harcıyoruz. Tabii, beklentiler yüksek. Kısıtlı ve daralan olanaklarımızla hizmet vermeye çalışıyoruz. Buna rağmen başarılı hizmet açısından Balıkesir ilindeki 20 ilçe arasında ilk sıralardayız. Yaptırdığımız anketler, vatandaşlarımız çalışmalarımızdan % 70 oranında memnun olduğunu gösteriyor. Vaat ettiklerimin % 85´ini yerine getirdim. Hatta vaadim olmayan hizmetleri bile verdim. Önümüzdeki beş yıl Bandırma için çok önemlidir. Bu beş yıllık süreç, rastgele seçilen, bilgi, birikim ve deneyimden uzak, sonuca yakın önlemleri almaktan yoksun kişilere bırakılamaz. Önümüzdeki yerel seçimden hem kendi adıma hem de Bandırma için çok umutluyum. Geleceğe yönelik projelerim de hazır. Belediyemizin yıllık ortalama bütçesi 80 milyon lira. Çalışanlarımıza maaşlarını aksatmadan ödüyoruz. Bu arada hem kendi olanaklarımızla hem de yap-işlet-devret modeli veya kat karşılığı çeşitli yatırımlar da gerçekleştiriyoruz.?
DEVLETİN HİZMETİNİ BAŞKALARI SAHİPLENİYOR
Bandırma´ya kurulacak olan Yüksek Gerilim Güç Laboratuvarı ve Trafo Kontrol Merkezi´nin Enerji Bakanlığı tarafından, TEDAŞ Genel Müdürlüğü aracılığıyla yapıldığına dikkati çeken Mirza, ?Bandırma için çok değerli olan bu 150 milyon liralık devlet yatırımını bile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sahiplenmeye kalkıyor? dedi. Mirza, Bandırma´nın yanı sıra bölgedeki diğer ilçeler olan Erdek, Manyas ve Marmara ilçelerine de önderlik yaptıklarını belirtirken, ?Güney Marmara çok zengin bir bölge. Kuşcenneti, Daskyleion´u, Kyzikos´u var. Tüm bölgeyi kucaklıyoruz? diye konuştu.
Mirza´nın isteği üzerine daha sonra belediye meclis üyeleri mimar Şerafettin Engüdar ve Cemal Adıgüzel, ?Malta? ve ?Livatya? projelerinin hangi durumda olduğu hakkında bilgi verdiler.
Bandırma Ticaret Borsası Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek de yaptığı konuşmada, Belediye Başkanı Mirza´nın ziyaretinden memnun olduğunu belirterek, ?Sayın başkanımız sık sık Borsamızı ziyaret ederek çalışmalarımızda bize desteğini esirgemiyor? dedi. Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli