Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Bandırma askeri havaalanının sivil uçuşlara açılmasını istedi

Bandırma askeri havaalanının sivil uçuşlara açılmasını istedi

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Balıkesir´in 8 milletvekilinin istedikleri takdirde Bandırma 6. Ana Jet Üssü´nün sivil uçuşlara açılabileceğini ileri sürdü.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Balıkesir´in 8 milletvekilinin istedikleri takdirde Bandırma 6. Ana Jet Üssü´nün sivil uçuşlara açılabileceğini ileri sürdü.
Havutça, Bandırma askeri havaalanının sivil uçuşlara açılabilmesi için Balıkesir milletvekillerini bir araya getirecek.
Bandırma Pertevniyal Hastanesi´nin virane halini birçok defa gündeme taşıyan ve Hastanenin Bandırma 17 Üniversitesi´ne devredilmesini isteyen Havutça, Hastanenin geçtiğimiz günlerde Bandırma 17 Eylül Üniversitesi´ne verilmesi üzerine, şimdiki gündemine Bandırma´ya sivil uçuşların başlaması için 6. Ana Jet Üssü´nü aldı.
Bandırma´ya sivil uçuşların başlaması için çalışma başlatan Havutça, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığıyla çeşitli görüşmeler yaptıktan sonra, sürecin hızlanması için Balıkesir´in 8 milletvekilinin muhalefet iktidar demeden Bandırma için hep birlikte harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.
Havutça ?Bu önemli konuyu bölge milletvekillerinin 7´si ile görüşerek sonuca varacağımıza inanıyorum. Bütün vekillerimiz isterse Bandırmaya sivil uçuşların başlamasının önünde bir engel kalmaz.? dedi.
Havutça, ?Bandırma, Marmara Denizi kıyısında, Balıkesir iline bağlı bir sahil ilçesidir. 160 bine yaklaşan nüfusa sahip olup gelişmişlik bakımından Türkiye´nin önde gelen ilçelerindendir. Son yıllarda hızla gelişen Bandırma, aynı zamanda Türkiye´nin en büyük limanlarından birine de sahip olan bir ilçedir. Ayrıca her sene büyük yoğunluktaki turistlere ev sahipliği yapmaktadır. Marmara bölgesinin en çok turist alan ilçesi olan Bandırma nüfusu 155 bin olarak belirlenmiş, gayri resmi nüfusu ise 220 bine yaklaştığı tahmin edilmektedir. Bandırma´ya 15 dakika mesafede olan Erdek ilçesi normal Nüfusu 35 bin dolayında iken yaz aylarında 350 bin 400 bin dolaylarına ulaşmaktadır. Bunun yanı sıra Bandırma için önemli turistik değerlerin başında Kuş Cenneti Milli Parkı gelmektedir. Kuş Cenneti yüzölçümü bakımından Türkiye´nin en küçük milli parkı olmasına rağmen oldukça fazla ziyaretçi çekmektedir. Bandırma´ya 19 km uzaklıkta olan Kuş Cenneti, kuş türlerinin ve yörenin faunasını oluşturan canlıların sergilendiği müze, çeşitli bölgelere yerleştirilmiş dünyaca ünlü bir parktır. Balıkesir Koca Seyit Airport ile Bandırma arası 194 Km. Bu mesafe arabayla yaklaşık olarak 2 saat 57 dakika sürmektedir. Bu mesafe bile Bandırma´ya havalanın gerekliliğini tek başına desteklemektedir. Bandırma ekonomik yönden bölgenin en önemli sanayi kentlerinden biridir. Bugün Türkiye´de üretilen kimyasal gübrenin % 15´i, etlik civcivin % 25´i, yumurtalık civcivin % 20´si, beyaz etin % 22´si, yumurtanın % 22´si ilçede üretilmektedir. Bandırma´da ticaret genellikle deniz yolu ile yapılır. Bandırma Limanı, İstanbul´dan sonra Marmara Denizi´nin en büyük ikinci, Türkiye´nin beşinci büyük limanıdır. Bandırma´daki 6. Ana Jet Üs Komutanlığı´na ait hava alanı, sivil havacılığın da yapılmasına olanak sağlayacak bir altyapıya sahiptir. Bu önemli gerekçeler başta olmak üzere Bandırma´nın önceliği olan sivil uçuşların açılması bölgemiz açısından büyük öneme sahiptir.? diyerek sözlerine ekledi. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli