Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bandırma ADD´den Adalet ve Demokrasi Haftası mesajı

Bandırma ADD´den Adalet ve Demokrasi Haftası mesajı

ADD Bandırma Şube Başkanı Uğur Kayaalp, Devrim Şehitlerini saygıyla andıklarını açıkladı.

24-31 Ocak tarihlerinde anılan Adalet ve Demokrasi Haftası nedeniyle, ADD Bandırma Şubesi Başkanı Uğur Kayaalp, mesaj yayımladı.
Bağımsızlık, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin saygın isimleri olan değerli gazeteci-yazar Uğur Mumcu ile Atatürkçü Düşünce Derneği´nin kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy´un alçakça pusular kurdurularak öldürülüşlerinin yıldönümü günleri olan 24 - 31 Ocak tarihleri arası Adalet ve Demokrasi Haftası olarak anılıyor.
Kayaalp, mesajında ?Atatürk´ün ölümünün ardından devrim karşıtı sürecinin başlamasıyla birlikte Cumhuriyetin temel niteliklerine, Atatürk ilke ve devrimlerine yönelik her türlü saldırı giderek artmıştır.? dedi.
Kayaalp, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: ?Cahil bırakılmış halkın dinsel inançlarını sömüren tarikat ve cemaatlerin giderek güçlendiği, Emperyalizmin ?Büyük Orta Doğu Projesi? eş başkanlığı üstlenilerek girişilen ?Ülkenin bölünüş müzakerelerinde? hayli mesafe katedildiği, komşu ülkelerle savaşın eşiğine gelindiği, iç huzurun ve toplumsal barışın büyük yara aldığı, ekonominin küresel sermayeye tek taraflı bağlandığı, eğitimin çağdaş ve bilimsellikten hızla uzaklaştırıldığı bir ortamda, Uğur Mumcuları, Muammer Aksoyları, Ahmet Taner Kışlalıları, Bahriye Üçokları her zamankinden daha fazla arıyor, özlüyoruz. Üstelik, demokrasiyi ve hukuku kullanarak Laik Cumhuriyeti bir din devletine dönüştürmek yolunda oynanan nafile oyunlara bundan böyle de devam edileceği anlaşılmaktadır. Uğur Mumcu da dahil, pek çok gazetecimizi, aydınımızı, bilim adamımızı ve daha nice yurtsever insanımızı acımasızca ve hunharca katleden caniler henüz yakalanmış değillerdir. Şüphesiz ki ölüm emirlerini verenler, bu pusuları ve kumpasları kuranlar Türkiye´yi Sevr antlaşmasından bu yana parçalayıp yok etmek isteyen emperyalizm ve onun yerli işbirlikçileridir. Bu aydınlanma düşmanları, 1930´larda Mustafa Fehmi Kubilay´ı aramızdan alanlardı. Ve onlar, iyi bilmeliler ki, tarihsel, toplumsal belleğimizin bir kenarında silinmeyecek biçimde yazılıdırlar. Yine onlara sesleniyoruz: Çağdaş bir toplum ülküsüyle kurulmuş Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyeti, her türlü engel ve sorunları aşarak, çağdaşlaşma yolundaki tarihsel yürüyüşünü sürdürecektir. Laik Cumhuriyeti ve Atatürk Devrimlerini korumak, savunmak yolundaki şehitlerimiz unutulmayacak, eninde sonunda Cumhuriyet kazanacaktır.?
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli