Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Bandırma ADD yeni Anayasa tartışmalarına öfkeli

Bandırma ADD yeni Anayasa tartışmalarına öfkeli

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bandırma Şubesi Başkanı Uğur Kayaalp, Anayasa tartışmalarını Türk milletine kurulmuş bir tuzak olarak değerlendirdi.

ADD Bandırma Şubesi Başkanı Kayaalp düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, yeni Anayasa tartışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kritik günlerini yaşamakta olduğunu öne sürdü.
Anayasa tartışmalarını dayatmakta olarak niteleyen Kayaalp, açıklamasını şöyle sürdürdü: ?İçinde bulunduğumuz kaos ortamının tek sorumlusu 13 yılı aşkın süredir işbaşında olan mevcut iktidardır. Her gün yurdun değişik yerlerinden kalkan şehit cenazelerinde yer alan iktidar sözcüleri ülkeyi bu duruma getirenin kendileri olduğunu gizleyip Habur, Oslo, İmralı tutanaklarını unutturmaya çalışmaktadır. Bütün bu karanlık tablonun son sahnesi ise ?Yeni Anayasa´ adı altında bir başkanlık sistemi ve bölünmüş bir Türkiye tablosudur. Başkanlık rejimi adı verilen bu maceracı gidişin gerekçeleri, bizzat AKP yöneticileri tarafından hazırlandığı da bilinmektedir. Diğer taraftan bu sinsi plan emperyalizmin yüzyıllık rüyasıdır. Dünün Sevr´i, bugün BOP olarak önümüze konulmuştur. ADD olarak anayasa tuzağına karşı görüşlerimizi şu şekilde sıralayabiliriz: Anayasa tartışmaları Türk milletine kurulmuş bir emperyalist tuzaktır. Bu meclis anayasa yapmaya yetkili değildir. Gündemde yer alan; Bölücü anayasayı yapmak üzere TBMM çatısı altında toplanan esasen yasal olmayan anayasa komisyonu dağılmıştır. Emperyalizme ve monarşizme karşı yapılan Kemalist devrimin en önemli kurumlarından biri olan Cumhuriyet Halk Partisinin anayasa tuzağına düşmeyerek masadan kalkmasını doğru buluyoruz. Şimdi sıra MHP´nin de aynı tavır içine girerek, Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletini etnik ve dinsel yapıda ayrıştıracak iki partiyi masada baş başa bırakmalıdır. Vatanımızın bütünlüğünü milletimizin birliğini parçalamaya götürecek olan başta anayasa tuzağı yanında, AB yerel yönetimler özerklik şartnamesi, ana dilde eğitim vb. tuzaklara da açık kapı bırakılmamalıdır. Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugünün başkanlık sistemi heveslisi işbirlikçilere o günlerden şöyle seslenmektedir; ?Amerikan başkanlık sistemini memleketimize tatbik etmeyi hiç hatırıma getirmedim. Sistemsiz ve kanunsuz tarzda reisi cumhurlukla başvekaleti birleştirmeyi asla düşünmedim ve düşünecek adam olmadığım bütün milletçe malumdur´ cevabı vermiştir. Atatürk?ün ?Kendi çıkarları için yabancılarla işbirliğine giren ve gücünü halktan almayan küçük bir azınlığın dışındaki tüm güçler; aralarındaki etnik dini ve siyasi ayrılıkları erteleyerek ulusal kuruluş mücadelesi yolunda birleşmelidir.´ sözünden yola çıkarak bölücü ve yıkıcı anayasayı yaptırmamak için cumhuriyetten yana bütün güçlerin el ele vermesi tarihsel bir görevdir.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli