Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

BANDAK Başkanı Civan:

BANDAK Başkanı Civan:

Kapıdağ'a Bandırma ve Erdek belediyeleri sahip çıkmalı”

Bandırma Dağcılık Arama ve Kurtarma Derneği(BANDAK) Başkanı Kadri Civan, Kapıdağ'a, başta Bandırma ve Erdek belediyeleri olmak üzere artık herkes sahip çıkmalı. Bu konuda iki belediye de ortak projeler geliştirmeli” dedi. Haftanın iki günü yürüyüş ve spor yaptıkları Kapıdağ'ın durumunu çok iyi bildiklerine dikkati çeken Civan, şunları söyledi:
Kapıdağ, çok kirli. Şimdi mahalle durumuna gelen, Erdek'e bağlı köylerin muhtarlıkları, çöplerini yıllardır buraya atıyor. Dağa piknik için gelen vatandaşlar, atıklarını buraya bırakıp gidiyor. Kirazlı Manastır ve çevresi de pislik içinde. Oysa Kapıdağ, hem Bandırma ve hem de Erdek için çok önemli bir değer. Bandırma ve Erdek belediyeleri, bir araya gelerek, bu eşsiz doğa cenneti için projeler geliştirip, turizmi çeşitlendirebilirler. Örneğin, burada her yıl geleneksel duruma getirilerek bir festival veya şenlik de düzenlenebilir.”
1999 Körfez Depremi'nin ardından kurulan BANDAK'ın hâlen 72 üyesi bulunduğunu belirten Kadri Civan, şöyle konuştu:
Bugüne dek ağırlıklı olarak doğa sporları ve dağcılıkla ilgilendik. Bu arada bir de bisiklet birimi kurduk. 15 Mayıs'ta, Gökova'da yapılacak olup, Marmaris, Datça ve Bodrum'dan da katılacak bisikletçilerle birlikte bisiklet etkinliğinde hazır bulunacağız. Ayrıca yeni hedeflerimiz arasında ülkemizin farklı dağlarına da çıkmak bulunuyor. Bunları başlarında Aladağ ve Ağrı geliyor.”
Derneğin bütçesini genellikle kendi ceplerinden oluşturduklarını vurgulayan BANDAK Başkanı Kadri Civan, Bu arada üye portföyümüz, genellikle orta yaşlılardan oluşuyor. Dağcılık ve doğa sporlarına gönül veren genç kardeşlerimiz de çatımız altına davet ediyoruz” dedi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false