Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BALYA HİZMETE DOYACAK

BALYA HİZMETE DOYACAK

Uğur, Balya´nın makus tarihini değiştirmeye kararlı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ tarafından Balya´ya yapılması planlanan 7 milyon 528 bin lira maliyetli Altyapı Tesislerinin Temel Atma Töreni yapıldı.
Balya Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen temel atma töreninde konuşan Balya Belediye Başkanı MHP´li Osman Kılıç ?30 Mart 2014´de Büyükşehir olan Balıkesir köyler mahalleye dönüştü ilçe belediyelerinin hizmet alanı genişledi ve bizler o günden bugüne çok kıymetli büyüğümüz Ahmet Edip Uğur başkanımla tabiri caizse baba oğul gibi çalışışoruz, BASKİ´nin bu yatırımı ilçemizin gelecek 50 yılını etkileyen bir yatırım. Bizim bir tek amacımız var nasıl ki bugüne kadar muhalefette bir belediye hizmet alamaz sözünü çürütmeyi başardıysak ve ortak paydamızın ay yıldızlı al bayrağımız olduğunun bilincindeysek bugün Büyükşehir Belediye Başkanımıza ben bu konuda teşekkür etmek isterim bizde bunu gösterdik? diye konuştu.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan´da bir konuşma yaparak Büyükşehir Belediyesi´nin çalışmalarının önemine değindi.
Bostan´ının ardından kürsüye çıkan Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Edip Uğur´da, hükümetin ve Büyükşehir Belediyesi´nin yatırımları ile Balya´nın makus talihinin değişeceğini açıkladı.
Uğur, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Balya´nın kanalizasyonu yok, su sıkıntısı var. Balya´nın mezbahası yok. Birçok hizmetleri alamıyor. Biz 30 Mart´tan itibaren BASKİ´mizi kurduk ve hakikaten BASKİ başarılı bir şekilde Balıkesir´in altyapısını yapıyor. Balya köprüsü temelleri de atılmış, yol yapıyor. İnşallah Balya Gönen´e bağlanacak. Daha sonra İstanbul´dan gelen Bandırma, Gönen, Balya üzerinden körfeze gidecek. Sanayiciler yer almaya başladı. Balya´nın makus talihi değişiyor. Balya büyüyecek. Bizim Balya´yı geleceğe hazırlamamız lazım? dedi.
Balya´da temelleri atılan altyapı hizmetlerinin 7 milyon 528 bin liraya mal olacağını ve bunun maliyetinin Balya Belediyesi bütçesinden bile fazla olduğuna dikkat çeken Başkan Uğur, ?Balya´lılar suyu arıtma tesisine bağlı musluktan içecek. Suyun ucunda arıtma tesisi olacak. Suyu arıtma tesisi kanalizasyona bağlanacak. Çevreyi kirletmeyen çevreci bir tesis. Balya İçmesuyu Kanalizasyon ve Atıksu Arıtma Tesisi Kapsamında; 13 km kanalizasyon şebeke hattı, 3,4 km içmesuyu terfi hattı yapılacak. Ayrıca bu proje ile 26,5 km içmesuyu şebeke hattı ve 300 metre küp içmesuyu deposu yapımı gerçekleştirilecek.? diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: BALYA HİZMETE DOYACAK
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli