Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

BALSADER Tıp Bayramını unutmadı

BALSADER Tıp Bayramını unutmadı

Balıkesir Sağlık Gönüllüleri Derneği (BALSADER) tarafından geçtiğimiz gün Yücel Et Tesislerinde düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğine Balıkesirdeki sağlık camiası yoğun katılım gösterdi. Sunuculuğunu Asım Yıldırımın yaptığı gecede Sanatçı

Balıkesir Sağlık Gönüllüleri Derneği (BALSADER) tarafından geçtiğimiz gün Yücel Et Tesislerinde düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğine Balıkesir`deki sağlık camiası yoğun katılım gösterdi.
Sunuculuğunu Asım Yıldırım`ın yaptığı gecede Sanatçı Gökmen de sevilen parçalarını seslendirdi.
Balıkesir Sağlık Gönüllüleri Derneği Başkanı Dr. Fatih Erden gecenin açılış konuşmasında, dernek olarak yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilen eğitim, sağlık ve çevrenin korunması alanındaki çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Somali ve Sudan`da gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Dr. Erden, Somali`de Kimse Yok mu Derneği tarafından yaptırılan ve işletmeciliğini Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu Esafed`in yapacağı Deva Türkiye Somali Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Mayıs 2013 te devreye girmesiyle Somali`de daha kalıcı sağlık ve eğitim hizmetinin verilmesine başlanacağını söyledi.
14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen geceye Balıkesir Üniversitesinden Öğretim Görevlileri, Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Alp Akoğlan, Diş Hastanesi Başhekimi Zekai Kafaoğlu, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hülya Ertür, Şelale Eğitim Kurumları Genel Müdürü İzzet Bilir katıldı. 
Geceye, ayrıca il ve ilçelerde görev yapan Hastane Yöneticisi, Başhekim, doktor, diş hekimi, eczacı ve çok sayıda sağlık çalışanı da eşleriyle katıldı.
Esafed ve bağlı derneklerin; Yurtiçi, Somali, Sudan ve diğer Afrika ülkelerinde gerçekleştirdiği sağlık çalışmalarının anlatıldığı fotoğraf ve video sunumları da geceye katılanlara duygulu anlar yaşattı.
Daha sonra, Şubat ayında 15 gün süreyle Somali`deki sağlık hizmetlerine destek için giden Balsader Üyesi Uzm.Dr. Kasım Gürel, Uzm.Dr. Şaban Uğurlu ve Uzm.Dr. Hüseyin Bali`ye birer teşekkür belgesi verildi. Teşekkür belgesi alan doktorlar geceye katılan diğer meslektaşlarına mutlaka yurt dışındaki bu tür etkinliklere katılmalarını tavsiye ettiler.
Geceye katılan sağlık çalışanları gecenin hem içerik hem de müzik kalitesi açısından çok başarılı olduğunu ve sağlık camiasının tanışıp kaynaşmasına vesile olduğunu belirterek, bu tür programların daha sık yapılmasını istediler.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false