Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BALO´da sona doğru

BALO´da sona doğru

Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonları (BALO) ismiyle limanlara yakın olmayan Anadolu´nun üretim merkezlerini, demiryoluyla Orta Avrupa´ya doğrudan bağlamayı amaçlayan proje ile ilgili olarak Bandırma Limanı içinde kapak atma rampı inşaatında denize 172

Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonları (BALO) projesinin yük taşımacılığında tıkanıklığa neden olan İstanbul´u Bandırma ve Tekirdağ arasında tren feribotu işletmek yoluyla by-pass ederek, limanlara yakın olmayan Anadolu´nun üretim merkezlerini, demiryoluyla Orta Avrupa´ya doğrudan bağlamayı amaçlayan proje ile ilgili olarak Bandırma Limanı içinde kapak atma rampı inşaatında denize 172 adet kazık çakıldı.
Bandırma TCDD Liman İşletme Müdürü Orhan Kılıç, BALO projesi kapsamında inşa edilmekte olan kapak atma rampının Haziran 2015 ayında bitirileceğini bildirdi.
Kılıç,´´ 2-3 No´lu rıhtımda kazıkları çakılan inşaatın TCDD Genel Müdürlüğü tarafından yapım işi Atalar İnşaat firmasına verildi. 2015 yılı sonuna kadar bitmesi planlanan inşaat sonrasında Bandırma-Tekirdağ arasında çalışacak tren ferisi 35-50 vagon arasında yük taşıyacak´´ dedi.
Balo sisteminde; ihracatçıların kapılarından konteynerlerle alınacak yükler, İzmir, Manisa, Denizli, Bursa, Kütahya, Eskişehir, Ankara, Konya ve Kayseri´deki yük toplama merkezlerinden blok trenlerle öncelikle demiryolu ile Bandırma´daki (Okçugöl İstasyonu) Konsolidasyon Merkezi´ne ulaştırılarak Avrupa´daki varış noktalarına göre tasnif edilecek. Daha sonra yükler demiryolu aracılığıyla Bandırma Limanı´na getirilerek, tren ferisi ile Tekirdağ üzerinden Orta Avrupa´daki son varış noktalarına ulaştırılacak.
Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonu (BALO)´nun Bandırma ayağı 2013 yılında devreye girmiş, Anadolu´nun farklı illerinden Bandırma´ya tarifeli olarak blok trenlerdeki gelen konteynerler, Marmara Denizi´ni geçerek Tekirdağ´a ulaşmaya başlamışlardı.
RAMPA BİTİYOR
Bandırma TCDD Liman İşletme Müdürü Orhan Kılıç, rampanın bitmekte olduğunu belirtirken, ?Geri sahanın istasyon bağlantısının ihalesi de İzmir 3. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. İhaleyi alan firmaya yer teslimi yapıldı? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: BALO sona doğru
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı