Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

BALOBS Müteşebbis Heyeti, Vali Şıldak başkanlığında toplandı

BALOBS Müteşebbis Heyeti, Vali Şıldak başkanlığında toplandı

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, başkanlığında Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (BALOSB) Müteşebbis Heyet Toplantısı yapıldı.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, başkanlığında Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (BALOSB) Müteşebbis Heyet Toplantısı yapıldı.
Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mesut Eray tarafından Müteşebbis Heyet Üyeleri ve Bölge Müdürlüğü birim sorumluları tanıştırılan Vali Şıldak´a, Balıkesir OSB´de yürütülen ana faaliyetler ve projelerin son durumları hakkında bilgiler aktarıldı.
Toplantıda konuşan Vali Hasan Şıldak, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi´nin büyümesi için gerekli her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi.
Organize Sanayi bölgesinde kurulacak olan Gümrük Müdürlüğü´nün yatırımcıları BALOSB´ne çekmek açısından önemli olduğunu belirten Vali Şıldak, genişleme süreci kapsamında kamulaştırma faaliyetleri ile altyapı inşaatının tamamlanarak yatırımcıya sanayi parsellerinin ivedilikle sunulması gerektiğini belirterek, şehrin kalkınma ivmesinin artırılması ve ekonomik rakamların yukarı çekilebilmesi için yerel yönetim ve sanayicisi ile birlikte hareket edeceklerini kaydetti.
Şıldak, Balıkesir Sanayi Odası´nda
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Sanayi Odası´na iade-i ziyarette bulundu.
Vali Şıldak´ı Sanayi Odası Başkanı Hasan Ali Eğinlioğlu ile meclis üyelerinin bulunduğu heyet karşıladı.
BALOSB MESTEM´de ilk kaynağı Vali Şıldak yaptı
Önümüzdeki günlerde açılışının yapılması planlanan BALOSB Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi´ni (BALOSB-MESTEM) ziyaret eden Vali Şıldak´a Balıkesir Organize Sanayi Bölge Müdürü Mesut Eray tarafından atölyeler tanıtıldı.
Mesleki eğitimin önemine dikkat çeken Vali Şıldak´a MESTEM´de bulunan 5 atölye ve 5 derslik ile açılacak kurslar ve eğitimler hakkında bilgi verildi.
Daha sonra Vali Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile birlikte Metal Teknolojileri atölyesinde bulunan kaynak simülasyonunu kullanarak atölyede ilk kaynak faaliyetini yaptı.
Balıkesir OSB´de bulunan fabrikaları da ziyaret eden Vali Şıldak, ilk olarak OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Bekki ile birlikte Yarış Kabin fabrikasına gitti. Yarış Kabin San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Yarış tarafından karşılanan Vali Şıldak üretim bandındaki kabinleri inceledi.
Türkiye´nin en büyük ilk 500 sanayi kuruluşu içinde yer alan ve Balıkesir´in gururu olan Yarış Kabin gibi firmaların çoğalması gerektiğini ifade eden Vali Şıldak, ülke ekonomisine katkı sağlamak için çalışan ve üreten fabrikaların önemli olduğuna değindi.
Daha sonra Kalekim Kimyevi Maddeler San. ve Tic. A.Ş.´ni ziyaret eden Vali Şıldak, Fabrika Müdürü Sedat Altınay´dan fabrika hakkında bilgi aldı. 2018 yılında Balıkesir OSB´de üretime başlayan fabrikanın Balıkesir ayağında Bi´Boya markası ile ülke ve dünyada açılım yapmış olduğu belirtildi.
Vali Şıldak, çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek ulaşım avantajları, güçlü yönetimi, dinamik yapısı ve yüksek hizmet kalitesi ile Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi´nin şehre ve ülkenin ekonomik değerlerine katkı vermeye hazır olduğunu, ayrıca fabrika ziyaretlerine devam edeceğini ve sanayici ile birlikte koordineli bir şekilde çalışacaklarını sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli