Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BALO katarları dolu Sezgin: Haftalık katar sayısını haftada 6ya çıkarmak istiyoruz

BALO katarları dolu Sezgin: Haftalık katar sayısını haftada 6ya çıkarmak istiyoruz

Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonu (BALO) kapsamında, Türkiyenin, demiryolları aracılığıyla şu anda 1lerde bulunan ihracat oranını ilk aşamada 5, daha sonraki dönemlerde ise 10lara yükseltmek

Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonu (BALO) kapsamında, Türkiye`nin, demiryolları aracılığıyla şu anda % 1`lerde bulunan ihracat oranını ilk aşamada % 5, daha sonraki dönemlerde ise % 10`lara yükseltmek olduğunu belirtti. BALO Yönetim Kurulu`nda da yer alan Sezgin, şunları söyledi:
"BALO projesinin ana hedefi, ihracat ürünlerimizi en kısa sürede ve en düşük maliyetle Avrupa`ya ulaştırmaktır. Bülent Koşmaz`ın başkanlığındaki yönetim kurulumuz, bu projenin sağlıklı biçimde yürümesi için büyük çaba harcıyor. Şu anda, demiryollarımız aracılığıyla haftada iki katar, yüzde doluluk oranıyla Avrupa`ya ihracat malı götürüyor. Önümüzdeki günlerde haftalık katar sayısını 6`ya çıkarmak isti yoruz."
Sezgin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği`nin(TOBB) organizasyonunda, 93 Oda ve Borsa tarafından kurulan BALO`nun, Türkiye`nin 2023 yılındaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefine katkı sağlama çabası içinde bulunduğunu sözlerine ekledi.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli