Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

BALO Bandırmada

BALO Bandırmada

Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonu (BALO)nun Bandırma ayağı da devreye girdi

Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonu (BALO)`nun Bandırma ayağı da devreye girdi. Karayolu ile yapılan nakliye maliyetlerinin artması nedeniyle yaşama geçirilen BALO kapsamında artık Anadolu`nun farklı illerinden Bandırma`ya tarifeli olarak gelen blok trenlerdeki konteynerler, Marmara Denizi`ni geçerek, Tekirdağ`a ulaşmaya başladı.
 Bu bağlamda Bandırma Çelebi Limanı`na Türk bandralı Baturay isimli gemiyle,  getirilen sanayi ürünleri, otomotiv yedek parçası, beyaz eşya ve seramik taşıyan 45`lik konteynırlar Bandırma Limanı`nda bekleyen gemiye yüklenerek Tekirdağ`a gönderildi.
 6 saat içinde Tekirdağ`a ulaşacak olan yükler Kapıkule`den, Avusturya Demiryolları ile yapılan işbirliği kapsamında Almanya`nın Münih ve Köln kentlerine, 5 gün içinde ulaşacak. Süreç kapsamında düğer Avrupa ülkelerine de yük taşımacılığı gerçekleşecek.
Anadolu sanayisinin ürünlerini Avrupa`ya demiryolu ile ulaştırılması ile ilgili projenin en önemli odak noktası üzerinde yer alan Bandırma`da gerçekleşen ilk yükleme sırasında hazır bulunan Bandırma Ticaret Borsası Başkanı ve BALO Yönetim Kurulu üyesi Halit Sezgin, şunları söyledi:
``BALO projesini Manisa`da gerçekleşen anlamlı bir tören ile başlatmıştık. Bu organizasyonun, Türk ekonomisine büyük katkı sağlayıp, ihracatçılar arasında rekabeti arttıracağına inanıyorum. Bu projenin ayrıca Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023`teki 500 milyon dolarlık ihracat hedefimize de katkı sağlayacağını düşünüyorum.``
BALO`nun Avrupa Operasyon Müdürü Erkan Aksoy`da yaptığı açıklamada, `` Bandırma`dan ilk konteyner katarını yola çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu proje, ihracatçıların hem zaman kaybını önleyecek, hem de daha az navlun ücreti ödemelerini sağlayacaktır. Bu organizasyon kapsamında aynı zamanda demiryollarımızın gelişmesi projesine de katkı sağlayacaktır.`` dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu