Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ballıpınarda hasar tespitine başlandı

Ballıpınarda hasar tespitine başlandı

Ballıpınara afet desteği hasar tespit çalışması ilgili görevlilerce zaman kaybetmeksizin başladı. Kapıdağ Yarımadasında etkili olan sağanak yağışlardan zarar gören bölgelerde hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Ballıpınar`a afet desteği hasar tespit çalışması ilgili görevlilerce zaman kaybetmeksizin başladı.
Kapıdağ Yarımadası`nda etkili olan sağanak yağışlardan zarar gören bölgelerde hasar tespit çalışmalarına başlandı.
Son yılların en büyük sel felaketiyle karşı karşıya kalan Kapıdağ Yarımadası`nda en büyük zararı Ballıpınar Köyü yaşadı. Meydana gelen aşırı yağışların ve fırtınanın ardından özellikle dere yataklarının ıslahı ön plana çıkarken, zararın kesin bilançosu görevlendirilen hasar tespit heyetinin yaptığı çalışmalardan sonra ortaya çıkacak.
Aşırı yağışların ardından oluşan selin verdiği hasarın tespiti için Ballıpınar Köyü`ne hafta içinde giden Balıkesir İl Tarım Müdürlüğü, Erdek İlçe Tarım Müdürlüğü, DSİ ve Balıkesir İl Özel İdaresi görevlileri ile Erdek Ziraat Odası Başkanı Mehmet Saçıl köy muhtarı Hasan Aşıcı ile birlikte hasardan en çok etkilenen köyün ovasında incelemede bulundular.
Sele maruz kalan Ballıpınar Köyü`nün devlet tarafından mercek altına alındığını köy muhtarına aktaran Erdek Ziraat Odası Başkanı Mehmet Saçıl, DSİ Balıkesir 25. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin köyde çalışmalara başladığını belirterek, köy de selden etkilenen arazilerde sınır kalmadığını bu konuda çalışmaların Kadastro görevlilerince yürütüleceğini ifade etti.
Ballıpınar Köyü`nün son yılların en büyük sel felaketiyle karşı karşıya kalmasından dolayı üzüntü duyduklarını açıklayan Saçıl, `Ballıpınar Köylülerinin zararı oldukça fazla. Derelerin taştığını ve arazinin büyük bir bölümünün sular altında kaldığını yerinde gördük. Yıkılan köprüler var. Meydana gelen zararların tespiti yetkililer tarafından yapılıyor. Çiftçilerimizin zararları en kısa zamanda tespit edilip gereken yapılacaktır. Şu an için dere yataklarında daha fazla zarar olmaması için Özel İdare ve DSİ ekipleri çalışmalarını sürdürüyorlar.` dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli