Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ballıpınarda hasar büyük

Ballıpınarda hasar büyük

Aşırı yağışlar ve fırtına Ballıpınar Köyünü sular altında bıraktı, köy arazilerinde sınırlar yok oldu.

Aşırı yağışlar ve fırtına Ballıpınar Köyünü sular altında bıraktı, köy arazilerinde sınırlar yok oldu.
Çarşamba gecesi başlayan yağışlar sonrası, Perşembe günü sabah sularında saat 08:00-08:30 arasında yarım saat gibi kısa bir sürede yağış nedeniyle tüm köy sular altında kaldı.
Köyün dere yatağında bulunan evlerin içindeki sular 50-60 cm`e kadar yükseldi. Ballıpınar ve Ormanlı Köyleri arasında ulaşımı sağlayan karayolunu ise sel suları yok etti.  Çayağızı Köyü istikametinden Ballıpınar`a girişi sağlayan köprünün Çayağzı yönü ise kısmen çöktü. Şu an köye araçla giriş ve çıkış yapılamıyor.
Yaşanan bu gelişmelerden sonra harekete geçen Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Ballıpınar`a geldi. Köy Muhtarı Hasan Aşıcı`dan bilgi alan Kaygısız gelişmeleri Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan`a aktardı.
Vali Arslan beraberinde İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, İl Jandarma Komutanı Jand. Kur. Alb. Gürcan Sercan ve Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`la birlikte acilen Ballıpınar`a geldi.
Köy Muhtarı Hasan Aşıcı ile birlikte köyde hasar tespitinde bulunan Vali Arslan, köy kahvehanesinde yaptığı konuşmasında hasar tespit çalışmalarından sonra köy halkına gerekli yardımların yapılacağı sözünü verdi.
Köy arazilerinde tüm sınırlarında yok olduğu doğal afette, köylülerce 10 gün kadar önce tarlalara ekilen soğan tohumlarının da tamamen yok olduğu öğrenildi.
Köyde yaşanan bu felaket sonrası köy halkının yaptıkları açıklamada, köy arazilerinin sınırlarının yok olduğu, yeni sınır tespiti için Kadastro çalışmalarına ihtiyaç olabileceğini ileri sürmesiyle, yaşanan felaketin ne kadar büyük olduğu gözler önüne serildi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli