Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ballıpınar Köyünde Kuran Kursu

Ballıpınar Köyünde Kuran Kursu

Erdek İlçesine bağlı Ballıpınar Köyünde biri 72 yaşında dede olmak üzere toplam on iki kişi Kuran öğrendi.

Erdek İlçesine bağlı Ballıpınar Köyünde biri 72 yaşında dede olmak üzere toplam on iki kişi Kur`an öğrendi.
Erdek İlçe Müftülüğü tarafından Ballıpınar Köyünde açılan Kur`an kursuna katılan 72 yaşındaki İsmet Değirmenci, 66 yaşındaki İbrahim Kaya ile 52 yaşındaki Hasan Kırcı`nın yanı sıra daha genç yaşlarda olan 9 kişi olmak üzere toplam 12 kişiye köy camiinde Kur`an kursu eğitimi verildi.
Köyün imamı tarafından verilen Kur`an kursu eğitimi sonrasında, iki ay gibi bir sürede kursa katılan 12 kişinin tamamı Kur`an-ı Kerim`i okumayı başardı.
Köyde ilk kez düzenlenen Kur`an kursundan çok memnun kaldıklarını söyleyen kursun en yaşlısı 72 yaşındaki İsmet Değirmenci, ömrü boyunca arzuladığı Kur`an okumaya 72 yaşında başlamaktan dolayı çok sevinçli olduğunu bildirdi.
2 ay gibi kısa bir sürede Kur`an okumayı öğrendiği belirtilen Değirmenci, isteyen, arzu eden herkesin Kur`an öğrenebileceğini söyledi. Değirmenci, "Cenab-ı Allah`tan Kur`an`ı Kerim öğrenmeyi ve okumayı çok istedim. Çok şükür Allah`u Teala da nasip etti, başka bir şey istemiyorum." dedi.
Kur`an kursu hakkında bilgi veren Ballıpınar Köy Camiinin İmamı Ercan Uzun ise, Erdek İlçe Müftülüğü`nün organizasyonunda başlatılan kursun, akşam dersleri olarak verildiğini, derslerini aksatmayan 12 kişinin yıllardır arzuladığı Kur`an okumayı öğrendiğini ifade edip, yaşı ilerlemiş olmasına rağmen öğrencilerimizin azmi ve öğrenme isteği gençlere örnek olmalıdır." diye konuştu.
Köyde ilk kez gerçekleşen Kur`an kursuna cemaatin ilgisinin oldukça yüksek olduğuna değinen Uzun, "İleriki yıllarda daha da katılımın fazla olması beklenmektedir. Diğer köylere örnek olması açısından da çok önemlidir." dedi.
Haber : Melih Beycan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli