Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Ballıpınar, mübadilleri ağırlayacak

Ballıpınar, mübadilleri ağırlayacak

Yunanistan´dan 50 kişilik grup, Erdek´e gelecek

Erdek´e bağlı eski köy olan Ballıpınar Mahallesi, 3 Temmuz´da, Yunanistan´dan gelecek mübadilleri ağırlayacak. Merkezi İstanbul´da bulunan Lozan Mübadilleri Vakfı Erdek Temsilciliği Başkanı Derya Verim, şu bilgiyi verdi:
?İlk ismi Langada olup ardından Kocaburgaz ve Ballıpınar isimlerini alan köy, şimdi Erdek´in mahallesi Ballıpınar´a, 3 Temmuz günü, Yunanistan´dan mübadiller gelecek. 50 kişiden oluşan mübadil grup, yıllarca yaşadıkları Ballıpınar´ı ziyaret ederek, özlem giderecekler. Geceyi de Erdek´te geçirecekler. Bu mübadilleri en iyi şekilde ağırlamaya çalışacağız. Kendilerine, mübadele öncesinde yıllarca yaşadıkları Ballıpınar´ın toprağını, suyunu ve zeytinyağını küçük poşetler içinde armağan edeceğiz. Kendilerine ayrıca Kirazlı Manastırı´nı gezdirip Marmara Adası´na da götürmek istiyoruz.?

Yunanistan´dan gelecek mübadillerin, doğup yaşadıkları topraklarda özlem giderecekleri Ballıpınar, Erdek´e 35 kilometre uzaklıkta, Kapıdağ Yarımadası´nın Marmara Adası´na bakan yüzünde yer alıyor.
GİRİT´E GEZİ
Başkanlığını Ümit İşler´in yaptığı Lozan Mübadilleri Vakfı Erdek Temsilciliği´nin başkanlığını yürüten Derya Verim, 2-9 Eylül tarihleri arasında, Erdek çıkışlı olmak üzere Girit´e bir gezi düzenleyeceklerini de açıkladı. Verim, 45 kişilik bir araçla Girit´e gitmeyi planladıklarını açıklarken, geziye katılmak isteyenlerin, doğrudan kendisiyle temasa geçmelerini istedi.
Verim´in başkanlığındaki Lozan Mübadilleri Vakfı Erdek Temsilciliği Yönetim Kurulu´nda hâlen Türkan Akdağ, Hüseyin Sunay ve Emin Can görev yaparken, temsilciliğin çok sayıda üyesi de bulunuyor.
Haber : Önder BALIKÇI



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli