Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

Bal-Kes yöneticisi çete hesaplaşmasında öldürüldü

Bal-Kes yöneticisi çete hesaplaşmasında öldürüldü

Balıkesirspor Kulübü eski yöneticisi Dinkçiler Mahallesinde çapraz ateşe tutuldu. Ağır yaralanan Ümit Rıza Tezcan hastanede öldü.

 BALIKESİR`de bir süredir suskun olan sokaklarda hesaplaşma yeniden başladı. tetikçilerin hedefinde bu kez, Kubilay Tezcan`ın kardeşi vardı.  Balıkesirspor Kulübü`nde uzun yıllar yöneticilik görevinde bulunan ve kırmızı-beyazlı renklere bağlılığıyla bilinen Ümit Rıza Tezcan, silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan genç işadamı tedavi altına alındığı hastanede öldü.
Olay, akşam saatlerinde Dinkçiler Mahallesi`ndeki Göçmen Konutları civarında meydana geldi.
Ağabeyi bir süre önce `organize suç örgütü lideri` olduğu iddiasıyla tutuklanan işadamı Ümit Rıza Tezcan`a, otomobiliyle hareket halinde iken, kendisini takip eden bir otomobilden ateş açıldı.
Araçta yalnız olan Tezcan, kısa mesafeden edilen ateş sonrasında çeşitli yerlerinden yaralandı.

HASTANEDE YAŞAMINI YİTİRDİ
Silah sesleri üzerine olay yerine ulaşan güvenlik güçlerinin haber vermesi üzerine 112 ekiplerince Atatürk Devlet Hastanesi`ne kaldırılan Tezcan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Silahlı saldırıyı öğrenen Tezcan`ın yakınları Atatürk Devlet Hastanesi`ne koştu. Polis, Tezcan`ın kaldırıldığı hastane içerisinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Yaklaşık 2.5 saat ameliyathanede kalan Tezcan`ın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığının haberini alan yakınları büyük acı yaşadı.
OLAY YERİNDE POMPALI TÜFEĞE AİT 7 BOŞ KARTÜJ BULUNDU..
3 KİŞİ GÖZALTINDA..
Olay Yeri İnceleme Ekipleri, silahlı saldırının meydana geldiği yerde çalışmalarını sürdürürken, olayla ilgili olarak üç kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Olay yerinde ise, pompalı tüfeğe ait 7 boş kartüj bulundu. Olayda kullanılan pompalı tüfek ise, bölgedeki Barutçu Deresi`nde bulundu. 
Polis, Ümit Rıza Tezcan`ın otomobilinde yaptığı incelemede ise,  6.35 mm çapında tabanca ele geçirdi.
TETİKÇİLER BİR BAŞKA ARAÇLA KAÇARKEN YAKALANDI
Tezcan`a ateş açıldığı belirlenen ve olay yerinde bulunan 10 V 0039 plakalı otomobile ise el konuldu. Saldırganlar olay yerinden bir başka araçla kaçarken, polisin takibi sonucunda kısa sürede yakalandı.
Yakalandıkları otomobilde bir adet de ruhsatsız tabanca ele geçirilen Zekeriya Ç., Özer T., Ali H. adındaki tetikçiler Emniyet Müdürlüğü`ne götürülerek Asayiş Şubesi`nde sorguya alındı.  
Bu arada, Tezcan`ın ağabeyi Kubilay Tezcan, geçtiğimiz günlerde `organize suç örgütü lideri" olduğu iddiasıyla sevkedildiği adli makamlarca tutuklanmıştı. Kubilay Tezcan, daha önce de kardeşi Yakup Tezcan ile birlikte evinin önünde silahlı saldırıya uğramış ancak yara almadan kurtulmuştu.
SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİRENLER, `SAATÇİ MUSTAFA`NIN ADAMLARI..
Ümit Rıza Tezcan`a yönelik bugünkü saldırının ise, diğer olaylarla bağlantısının olup olmadığı araştırılıyor. Gözaltına alınan isimlerin ise, Edremit yolu üzerindeki bir restaurantta çıkan silahlı çatışmada ölen "Saatçi Mustafa" lakaplı Mustafa Çoban`a yakınlıklarıyla bilinen isimlerin olduğu öğrenildi.
Polis`in başlattığı çok yönlü soruşturma sürüyor.
Kaynak : AJANS 10


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı