Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkla özdeşleşen martılar solucanlara dadandı

Balıkla özdeşleşen martılar solucanlara dadandı

Edremitte tarlasında çift süren çiftçilerin traktör ve sabanlarının arkasında koşuşan solucan toplayan yüzlerce martı herkesin dikkatini çekip, ilginç görüntüler oluşturuyor.

Edremit`te tarlasında çift süren çiftçilerin traktör ve sabanlarının arkasında koşuşan solucan toplayan yüzlerce martı herkesin dikkatini çekip, ilginç görüntüler oluşturuyor. 
Edremit`li çiftçi Ahmet Demircioğlu, "Aç martılar balık yerine tarlamdan çıkan böcek ve solucanların peşine düşüyor. Denizde balık kalmadı sanırım" dedi.
Eskiden çift sürerken sabanımızın arkasında leylekler ile yerli kuşlarımızı görürken, son yıllarda şehirlerin çöplüklerinde, bazı su birikintilerinin içerisinde ve tarlalarda artık aç martı sürülerini gördüklerine şaşmadığını belirten çiftçi Ahmet Demircioğlu, "Denizde aç kalan martılar balık yerine tarlamdan çift sürerken ortaya çıkan böcek ve solucanların peşine düşüyor. Biraz korkaklar ama karınları aç olunca akşama kadar benimle birlikte çalışıyorlar. Martılar denizden balık avlamak yerine kolay yolu seçip tarlasında çift süren çiftçilerin peşinde böcek ve solucan topluyor." dedi.
Deniz hayvanı olan martıların sürüler halinde sabahın erken saatlerinde tarlalara geldiğini ve akşam üzeri ise topluca tekrar denize doğru döndüklerini söyleyen Demircioğlu, bu durumu bölgemizdeki balıkçıların troller sayesinde denizin kurutmasına ve balık üretiminin azlığına bağlıyor. 
Nadas zamanı olsa da gecikmeli gelen yağmurların toprağı olgunlaştırdığını belirten Demirci, tarlalarda ekim zamanı toprak tava gelmiş ve sürüm yapılabildiğini ifade etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli