Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin:

Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin:

Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin, bu kulüp ile sözleşme imzalamadan önce Bandırmaspordan teklif aldığını, ancak yönetim kurulunun, çok kısa bir süre içinde teklifinden vazgeçtiğini açıkladı.

Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin, bu kulüp ile sözleşme imzalamadan önce Bandırmaspor`dan teklif aldığını, ancak yönetim kurulunun, çok kısa bir süre içinde teklifinden vazgeçtiğini açıkladı. 2,5 yıl süreyle görev yaptığı Bandırmaspor`dan, kendisinin isteğiyle ayrılmadığını vurgulayan Ertekin, "O dönemde Bandırmaspor Başkanı ve bazı yöneticileri, benim istek ve hedeflerimin bitmiş olduğu düşüncesiyle kan değişikliğine gitmek istediklerini belirtince, görevi bıraktım. Ancak, daha sonraki dönemde Bandırmaspor`un aldığı sonuçlar, onların düşüncelerinin yanlışlığını ortaya koydu. Bu sezon ortasında, Balıkesirspor`da görev almadan önce Bandırmaspor Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Edin, beni arayarak, yeniden takımın başında görmek istediklerini söyledi. Kulüp Başkanı Mehmet Kılkışlı da, aynı düşüncesini iletti. Ancak, bu konuşmalardan bir saat sonra sayın Kılkışlı, yeniden beni arayarak, takımın başına yeniden gelirsem, başarılı olabileceğine inanmadıklarını vurgulayarak, teklifi geri çekti." Bu teklif gerçekleşip, yeniden Bandırmaspor`da görev alsa başarıya ulaşıp ulaşamayacağının ayrı bir tartışma konusu olduğunun altını çizen Ertekin, "Çok sevdiğim Bandırma`da benim kimseyle problemim yok" diye konuştu. Bandırmaspor`da görev üstlendiği 2,5 yıllık süredeki istatistiklerin, başarısını ortaya koyduğuna dikkati çeken İsmail Ertekin, "Kısmete inanıyorum. Bandırmaspor`da yeniden görev almadım ama Balıkesirspor`u şampiyon yaptım" dedi.
"Tribünlerde en az 500 teknik direktör(!) var"
Ülkemizde teknik direktörlüğün en zor işlerden biri olduğunun altını çizen Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin, şöyle konuştu:
"Daha önceki dönemlerde teknik direktör yardımcısı olarak görev yaptığım süreler dışında, 2000 yılından bu yana tek başıma teknik direktörlük görevinde bulunuyorum. Türkiye`de teknik direktörlük yapmak çok zor. Çünkü, her maçta tribünlerde, futbolu çok iyi bildiğini sanan en az 500 seyirci teknik direktör(!) var."
Türk futboluna bakış
Türk futbolunun şu andaki genel çizgisini başarılı bulmadığına işaret eden Ertekin, şu değerlendirmede bulundu:
"Üst düzeyde oynayan takımlarımızda yabancı oyuncu sayıları fazla. Teknik adamlar da, Türk futbolcularından daha çok, bu yabancı oyunculara şans tanıyorlar. Bunu doğru bulmuyorum. Ancak ortada bir realite de var. Örneğin, Balıkesirspor olarak, önümüzdeki yıl yer alacağımız PTT 1. Ligi`nde bizim de üç yabancı kontenjanımız bulunuyor. Tabii ki, biz de, bu kontenjanımızı kullanmak zorundayız. Futbol, aynı zamanda bir şov olduğuna göre, elbette ki kaliteli yabancı oyuncuya evet diyoruz ama yetenekli Türk oyuncularımıza da yeterince şans verilmek koşuluyla…"
"Hakemlerimiz, müthiş baskı altında"
Hakemlerimizi, zaman zaman yaptıkları bireysel hatalara karşın başarılı bulduğunu vurguluyor, İsmail Hoca. Eski yıllarda bazı hakemlerin bilerek, kasıtlı ve art niyetli yönetimler gösterdiklerine dikkati çeken Ertekin, şunları söyledi:
"Artık bu hakemler kalmadı. Ancak hakemlerimiz, ülkemizde müthiş bir baskı altında maç yönetiyorlar. Eğer bu baskıdan kurtulurlarsa, çok başarılı yönetim gösteriyorlar. Yurt dışında görev alan hakemlerimizin başarısının en önemli nedeni, baskıdan uzak olmalarıdır."      Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı