Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir, Marmara'nın parlayan yıldızı

Balıkesir, Marmara

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliğiyle gerçekleşen Gelişen Kentler Zirvesi”nde Türkiye'nin Kalbi Marmara'nın Yıldızı” sloganıyla öne çıkartılan Balıkesir'in kent vizyonu ve yatır

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliğiyle gerçekleşen Gelişen Kentler Zirvesi”nde Türkiye'nin Kalbi Marmara'nın Yıldızı” sloganıyla öne çıkartılan Balıkesir'in kent vizyonu ve yatırım potansiyellerine dikkat çekildi.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın katılımıyla Balkonuk'ta devam eden zirvede, GYODER temsilcileri, sektörün önde gelen firmaları, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bilecek Belediye Başkanı Selim Yağcı, Balıkesir ilçe belediye başkanları ve basın mensupları yer aldı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin 2015-2019 Stratejik Eylem Planı tanıtım filmi izlettirildikten sonra söz alan GYODER Başkanı Aziz Torun, Balıkesir'in yatırım imkânları bakımından büyük potansiyel taşıdığını söyledi.
Uğur'un kentin gelişiminde büyük katkısı olduğunu belirten Başkan Torun, Gelişen Kentler Zirvesi'nin yedincisini Antalya'da düşünüyorduk. Ancak, Uğur'un büyük gayretleri ve teşviki sonucunda bu zirveyi Balıkesir'de yapmaya karar verdik. İlk etapta zirveyi burada yapmaya pek istekli değildik. Çünkü Balıkesir'in potansiyelini bilmiyorduk. Ama yaptığımız ön çalışma sonrası gördük ki, gerçekten burada çok önemli bir potansiyel var. Hem Kuzey Marmara gibi aşağı yukarı 20 milyon nüfusun yaşadığı, hem de 12 milyon turist alan bir bölgenin yanında yer alan Balıkesir'in bu kadar bakir kalması özellikle Körfez gezisinden sonra hayretle görmüş olduk. Bu zamana kadar bu bölgenin gelişmemesinde ulaşım yetersizliği, tesis eksikliği, yatırımların önünün açılmamış olması ve en önemlisi de bu bölgede vizyoner, projeci başkanların olmamasını sıralayabiliriz. Başkanımızın 2023 yılına kadar olan prestij projelerini de izledikten sonra önümüzdeki beş yıl içinde bambaşka bir Balıkesir ve bu bölgenin gelişmişliğini göreceğiz. Çünkü bu projeleri destekleyen mega projeler var. Bunlar İstanbul'daki üçüncü havalimanından başlıyor, yine İstanbul'dan başlayan ve İzmir'e giden büyük otoyol projesi. Balıkesir- Çanakkale otoyolu, Çanakkale köprüsü ve benzeri mega projeler bu bölgenin gelişmesini hızlandıracaktır.” dedi.
Başkan Uğur: Balıkesir'i bütüncül olarak planlayacağız”
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, mevcut kaynakları ve potansiyeli verimli kullanmak için doğru planlama yapacaklarını söyledi. Ege ve Marmara'ya kıyısı bulunan Balıkesir'in farklı özellikleri bünyesinde barındırdığına dikkat çeken Başkan Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü: İzmit Körfez Geçişi ile İstanbul – İzmir Otoyolu, İstanbul – İzmir yüksek hızlı treni, Çanakkale Boğaz Köprüsü gibi mega projelerin kesişimin de Balıkesir bulunuyor. Sanayi ve liman kenti Bandırma ile Marmara Denizine, turizm destinasyonları Ayvalık, Burhaniye, Gömeç ve Edremit ile Ege Denizi'ne açılan Balıkesir büyükşehirlere tanımlanan yetki ve sorumluluklarla artık tek elden bütüncül olarak planlanacak. Karayolu, demiryolu ve denizyolu bağlantıları ve geniş arazileri ile Balıkesir, hassaten Bandırma, metal ve kimya sanayinin yer seçtiği böylece lojistik yatırımlarının hız kazanacağı bir merkez haline geliyor. Tarım ve hayvancılık marifeti ile zenginleşen çiftçimiz hak ettiği kaliteli konut ve perakende alanları ile bir talep oluşturuyor. Altyapı yetersizlikleri ve ikincil konut baskısına rağmen Ege Kıyılarımız her yıl milyonlara ziyaretçiyi ağırlıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tüm yatırımcıları kucakladığımızı, bürokrasiyi azaltarak kent ekonomimize katkı sağlayacak tüm yatırımlara destek olacağımızı belirtiyorum.” dedi.
Balıkesir Valisi Yaman: Balıke sir'in potansiyeli açığa çıkacaktır”
Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, GYODER toplantısıyla ilgili şunları söyledi: GYODER gelişen kentleri öne çıkarmak, bu kentlerde yatırım olanaklarını sektör temsilcileriyle buluşturmak, kentlerin sesini ulusal ve uluslar arası alanlarda duyurmak ve bu potansiyelleri öne çıkarmak amacıyla için düzenlediği bu zirve Balıkesir'in potansiyelini açığa çıkaracaktır” dedi.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan: Balıkesir önemli potansiyele sahip”
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Balıkesir`in çok önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çekip "İstanbul, İzmir ve Bursa`nın çok yakınında, arasında, ortasında bir şehir. Özellikle yeni ulaşım projelerini dikkate aldığımızda, İstanbul-İzmir Körfez Geçişi Projesi ile düşünürsek Balıkesir tam da ekonomik aktivitenin ortasında, merkezinde olacak bir şehir.” dedi.
Yatırımın kamu ve özel olmak üzere iki türü bulunduğunu anımsatan Başbakan Yardımcısı Babacan, Balıkesir`de sanayi, tarım, madencilik, inşaat ve enerjinin önemli olduğunu, aynı zamanda turizm potansiyelinin yüksek seviyelerde bulunduğunu vurgulayıp, kentin % 5,5 ile işsizlik oranı en düşük illerden biri konumunda yer aldığını kaydetti.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli