Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir´liler Sarıkamış Şehitleri anısına yürüdü

Balıkesir´liler Sarıkamış Şehitleri anısına yürüdü

Sarıkamış Şehitleri, harekâtın 104. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıldı.

Sarıkamış Şehitleri, harekâtın 104. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıldı.
Kars´ın Sarıkamış İlçesi´ndeki Allahuekber Dağları´nda, 1914-15 yıllarında yapılan Osmanlı-Rus savaşında şehit düşen askerler, Balıkesir Valiliği himayesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüşle anıldı.
Sarıkamış Şehitleri için Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü´nce düzenlenen etkinlikler sabah namazı sonrası Yıldırım Camisi´nde okunan Kur´an-ı Kerim tilaveti ve katılımcılara çorba ikramı ile başladı.
Ardından Zağnos Paşa Camisi önünden Sarıkamış Şehitleri için düzenlenen yürüyüş öncesi tüm katılımcılara atkı, bere ve eldiven dağıtımı sonrası mehter takımı eşliğinde başladı. Yürüyüş kortejinin önünde askerler dev Türk Bayrağı taşırken, kortej Anafartalar Caddesi, Kızılay Caddesi önünden geçerek, Kurtdereli Spor Salonu önünde yürüyüş sona erdi.
Salon önündeki etkinlikte şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Sarıkamış Şehitleri için barkovizyon gösterisi ve Balıkesir Müftüsü Ramazan Topcan şehitler için dua okudu.
Yürüyüşe, il protokolü, Balıkesir Gençlik Merkezi üyeleri ile binlerce vatandaş katıldı.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli