Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesirliler Derneklerinden güç birliği

Balıkesirliler Derneklerinden güç birliği

Türkiye´nin değişik illerinde Balıkesir´i temsil eden Balıkesirliler Dernekleri bir araya geldi.

Türkiye´nin değişik illerinde Balıkesir´i temsil eden Balıkesirliler Dernekleri bir araya geldi.
Bursa Balıkesirliler Derneğinin ev sahipliği yaptığı buluşmaya Manisa Balıkesirliler Derneği, Akhisar Balıkesirliler Derneği, Soma Ertuğrulgazi Derneği, İstanbul Gönenliler Derneği, İstanbul Manyas İrşadiyeliler Derneği, Bursa Balıkesirliler Derneği, Bursa Bayırözü Derneği, Bursa Dursunbeyliler Derneği ile İstanbul Balıkesirliler Derneği Kurucuları katıldı.
Balıkesir ve Balıkesirliler için daha güçlü ve etkin bir yapının olması için nelerin yapılabileceği, sivil toplum kuruluşlarının önemi ve amaçlarının ele alındığı toplantıda, Bursa Balıkesirliler Derneği yönetim kurulu misafirlerine yemek ikram etti.
Dernek Başkanı İrfan Göktaş, Türkiye´nin çeşitli bölgelerinde zorluklara rağmen Balıkesir´i temsil eden Balıkesirli hemşerilerini misafir etmekten çok mutlu olduklarını söyledi.
Birliğe ve dayanışmaya her zaman ihtiyaçları olduğunu ifade eden Göktaş, özellikle son yıllarda oluşturulan lobilerin insanına ve memleketine fayda sağlamada etkin rol aldıklarını belirtti.
Daha sonra söz alan Manisa Balıkesirliler Derneği ve aynı zamanda Manisa Kent konseyi Başkanı İsmail Önay, Balıkesirlileri bir araya toplamanın kolay fakat bir arada tutmanın zorluklarını anlattı.
Önay, konuşmasında şunları söyledi: ?Balıkesir için yıllardır Manisa da mücadelemizi zorluklara rağmen başarı ile yürütüyoruz. Zaman zaman Akhisar, Soma ve İzmir Dernekleri ile bir araya gelip çalışmalarımız hakkında bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Dernek çatısı altında ne gibi çalışmalar yaptığımızı tek tek saymak istemiyorum burada. Sadece bir örnek vereceğim. Vestel gibi dünya çapında bir dev firmaya proje hazırlayıp Balıkesirli gençlere eğitim vererek fabrikada ve şirketin değişik kademelerinde onlarca Balıkesirli gencimize ve işsiz hemşerimize istihdam sağladık. Son yıllarda Türkiye´nin değişik yerlerinde Balıkesirliler Dernekleri çoğalmaya başladı. Ayrı ayrı bölgelerde yer alan bu derneklerimizin siyaset, ticaret ve ekonomide daha fazla söz sahibi olabilmesi için mutlaka bir araya gelmeleri gerekiyor. Biz dernekler, bu yüzden daha güçlü lobi olmak zorundayız. Kültürümüzü daha iyi tanıtmak için bu gerekli, biz sivil toplum kuruluşları hazırladığımız projelerle kent yöneticilerimize rehber olabilmeliyiz. Tanıtım ve organizasyonlar yetersiz. Mesela geçtiğimiz yılda yapılan Balıkesir Tanıtım TIR´ının organizasyonunda çok eksiklikler vardı. Bu gibi çalışmalarda dışarıda Balıkesir´i temsil eden bizlerinde görüşlerinin alınmasını önemli görüyoruz." dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli