Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Balıkesirli genç aşçıya milli takımdan davet var

Balıkesirli genç aşçıya milli takımdan davet var

Ayvalık Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinin 11. Sınıfında mutfak bölümünde okuyan Berk Tilki, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Gençler Milli Takımına seçildi.

Ayvalık Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi`nin 11. Sınıfında mutfak bölümünde okuyan Berk Tilki, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Gençler Milli Takımına seçildi. 
Genç aşçıya Balıkesir Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Yıldız sahip çıktı. 
Başkan Yıldız genci kutlayıp, Bodrum festivalinde oda olarak kendisine sponsor olacağı sözünü verdi.
16 yaşında genç milli takıma seçilen Berk Tilki`nin genç yaşında aşçılık yaptığı belirtildi.
Tilki`ye Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Yıldız sahip çıktı. Yıldız`ı odada ziyaret eden Tilki`ye destek geldi. Berk Tilki ile gururlandıklarını ve kendisinin gelecekte en iyi aşçılar arasında olacağına inandığını belirten Başkan Hasan Yıldız, Berk`in Türk mutfağının en güzel yemeklerini sergileyeceğini vurgulayarak yarışmalardaki başarılarına dikkat çekti.
İlköğretimini Karahallılar İlköğretim Okulu`nda okuyan Berk, şu anda Ayvalık Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi`nin 11. Sınıfında mutfak bölümünde okuyor. İlk stajını İtalya`nın Lecce ilinde Conshiglia Azzurra Hoteli`nde tamamladı. Staj dönemini başarı bir şekilde tamamladığı için başarı madalyası aldı.
Berk Tilki, "05.02.2013 tarihinde Avrupa`nın en büyük gastronomi festivalinden biri olan 22 ülkenin katıldığı 11. Uluslar arası İstanbul Mutfak Günleri yarışmasına katıldım. Bundan en büyük ödülüm Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Gençler Milli Takımına seçildim. 4 Nisan tarihinde Fethiye Şef Mavi Yemek Yarışmasında kategorimde bronz madalya aldım. Hedefim branşımda iyi bir başarı elde ederek büyük şefler arasında yer almak. Önce okulumu ve Balıkesir`in sonra dünyada Türk mutfağının yerini ve önemini gösterebilecek bir şef olmak. Yarışma ve fuarlara katılımlarının Nisan ayı içerisinde Bodrum Lezzet Festivaline katılımım sonrasında tüm etkinlikleri takibimle devam edecek. Bu yarışmada Lokantacılar Odası bana destek olacak, bu yüzden Başkan Hasan Yıldız`a teşekkür ediyorum. İlk yarışmamda beni destekleyen ve sponsorluğumu üstlenen Turyağ`a ve okuluma da çok teşekkür ederim" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli