Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir´li miniklere diş taraması ve florürlü vernik uygulaması

Balıkesir´li miniklere diş taraması ve florürlü vernik uygulaması

Balıkesir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hakkı Özçoban, ilimizde 2015-2016 eğitim öğretim yılında koruyucu ağız ve diş sağlığı kapsamında anasınıfı (60 ayını doldurmuş) ve 1.sınıf öğrencilerine florürlü vernik uygulaması...

Balıkesir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hakkı Özçoban, ilimizde 2015-2016 eğitim öğretim yılında koruyucu ağız ve diş sağlığı kapsamında anasınıfı (60 ayını doldurmuş) ve 1.sınıf öğrencilerine florürlü vernik uygulaması, ağız ve diş sağlığı muayeneleri ve ağız diş sağlığı eğitimlerine devam edildiğini belirterek, ?Balıkesir il genelinde florür vernik uygulama çalışmalarında 10494 anasınıfı (60 ayını doldurmuş) ve 13122 1.sınıf öğrencisi olmak üzere toplam 23616 öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz.? diye konuştu.
Diş ve dişeti hastalıkları, dünyada olduğu gibi ülkemizde de en sık rastlanan sağlık sorunu olduğuna dikkat çeken Dr. Özçoban, ?2012 yılı TÜİK verilerine göre ağız ve diş hastalıkları, son 6 ay içerisinde geçirilen hastalıklar sıralamasında, 0-6 yaş grubunda ilk beş hastalık arasında yer alırken, 7-14 yaş grubunda ilk sırayı almaktadır. Genel sağlığın bir parçası olduğu halde hayatı tehdit etmediği düşünüldüğü için gereken önemin verilmediği bu hastalıklar, toplumda görülme sıklığının yüksekliği, genel sağlığa olan etkileri, tedavilerinin zaman ve uzmanlık gerektirmesi gibi nedenlerden dolayı önemli bir halk sağlığı sorunu olarak kabul edilmektedir. Diğer birçok hastalıkta olduğu gibi diş ve dişeti hastalıklarıyla mücadelede de tedaviden çok koruyucu sağlık hizmetlerinin uygulanmasının gerekliliği tüm dünyada genel kabul görmektedir. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından toplumun ağız ve diş sağlığını geliştirmek amacıyla, anasınıfı (60 ayını doldurmuş) ve ilkokul öğrencilerine, kademeli olarak florürlü vernik uygulama, bu öğrencilerin ağız ve diş muayenelerini gerçekleştirme, konu hakkında toplum farkındalığını arttırma çalışmaları başlatılmıştır.? dedi.
Özçoban, ?Florürlü vernik, etkin miktarda florür içermesi ve yutma riskinin az olması gibi nedenlerden dolayı, günümüzde çocuklarda en çok kullanılan ve güvenilir olan topikal florür materyalidir.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli