Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesirli miniklere ´Çocuk Köyü´

Balıkesirli miniklere ´Çocuk Köyü´

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çayderesi Rekreasyon alanı içerisinde yapılan ´Çocuk Köyü´, törenle açıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çayderesi Rekreasyon alanı içerisinde yapılan ´Çocuk Köyü´, törenle açıldı.
Balıkesir´de 6 ay önce temeli atılan, kısa bir süre içinde tamamlanan ve 12 milyon liraya mal olan Çocuk Köyü´nün açılışına Balıkesirliler büyük ilgi gösterdi.
Açılış öncesi Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu öğrencilerinden oluşan mehter takımı marşlarla vatandaşları coşturdu. Bursa´dan gelen akrobatik smaç gösteri ekibi Karizma Show nefes kesti. Barani Flip hareketini 26 kez yaparak Guinness Rekorlar kitabına giren ekibin gösterisi ayakta alkışlandı.
Açılışta konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, "Bu tesis Balıkesirli çocuklarımızın yazın serin, kışın sıcak bir ortamda gönüllerince eğlenebilecekleri, şehrin stresinden uzak, mutlu saatler yaşayabilecekleri bir yaşam ve eğlence alanı olarak tasarlandı. Çocuklarımız için 12 milyon lira harcadık. Türkiye´nin en büyük kapalı alanlı Çocuk Köyü, 2 yaşından 18 yaşına kadar tüm çocuk ve gençlerimize hizmet verecek. Aynı anda 600 kişi bu merkezden yararlanabilecek. Çocuklarımız eğlenirken büyüklerin de keyifle vakit geçirebilecekleri alanları hizmete açıyoruz." dedi.
Balıkesir´de kurulan Çocuk Köyü´nün Türkiye´de gerçekleştirilen ilk ve yeni bir uygulama olduğunu söyleyen Başkan Uğur, "Bu çocuk köyünün konsept ve büyüklük olarak bir örneği sadece Amerika´da var. İkincisini biz imar edip, inşa ettik. İçinde elektronik hiçbir şey yok, bilgisayar yok. Her şey çocuklarımızın fıtratına uygun tasarlandı. 4 bin 500 metrekarelik kapalı alana 17 metre yüksekliğinde şişme yapı inşa edildi. Bu yapıda bir adet bin 500 metrekarelik trambolin parkuru, 18 şişme çocuk oyun grubu, 48 metre uzunluğunda, 4 metre genişliğinde, 12 metre yüksekliğinde Tubby Jump -Kaydırağı da eğlence kompleksimizin bünyesinde çocuklarımızın kullanımına sunulacak. Biz çocuklarımıza söz vermiştik. Bizler de ekip olarak sözümüzü gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz" dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli