Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Balıkesirin uyuşturucu haritası çıkarılıyor

Balıkesirin uyuşturucu haritası çıkarılıyor

Balıkesir Valiliği, son yıllarda kullanımı ve bağımlılığı hızla artan uyuşturucuyla mücadele için eylem planı hazırlayacak.

Balıkesir Valiliği, son yıllarda kullanımı ve bağımlılığı hızla artan uyuşturucuyla mücadele için eylem planı hazırlayacak. 
Plan kapsamında oluşturulacak komisyonla ilk defa şehrin uyuşturucu haritası çıkarılacak. Uyuşturucu bağımlısı her bir genç için çözüm önerileri belirlenecek.
Balıkesir İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Komisyonu toplantısı, Vali Ahmet Turhan başkanlığında yapıldı.
Balıkesir Özmerkez Karesi Salonu`ndaki toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Kamil Sağlam, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Göldal, Halk Sağlığı Müdürü Hülya Ertür, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı. Sekretaryası Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen komisyonun toplantısında işleyişi, çalışma esasları, gençlerin uyuşturucudan uzak tutulması ve il genelinde konuyla ilgili yapılmakta olan çalışmalar konusunda üyeler bilgilendirildi.
Vali Turhan, uyuşturucu kullanımının dünyada önemli bir mesele olduğunu, uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığının son yıllarda Türkiye için de önemli bir problem haline geldiğini vurgulayarak, "Uyuşturucu maddelerin tehlikesine karşı eğitim ve bilgilendirme faaliyetleriyle toplumun farkındalık düzeyini arttırarak, toplum destekli mücadelenin sağlanması gerekiyor. Aileler de uyuşturucu konusunda duyarlı olmalı. Oluşturulan eylem planı kapsamında, bağımlılık yapıcı maddelere karşı özellikle öğrenciler ve gençlere yönelik bilgilendirmeyi tüm ilgili kurumlarla sivil toplum kurumları, üniversite ve toplumun işbirliği içerisinde üzerlerine düşen görevleri yapmaları gerekiyor diye konuştu.
Turhan ayrıca Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yöneticilerinden oluşan bir komisyonla şehrin uyuşturucu haritasının çıkarılarak, bağımlı her bir genç için çözüm önerilerinin belirlenmesini ve bunun eylem planına dahil edilmesini istedi.
Dört ayda bir toplanan kurul, eylem planı kapsamında Mart ayı içinde velilere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim programı düzenlenecek. Çalışmalar kapsamında Balıkesir`in uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığı konusunda rakamlar ortaya çıkarılacak. Veriler, öncelikli olarak ilk müracaatların yapıldığı polis ve jandarma kanalıyla toplanacak. Bu kapsamda uyuşturucu kullanımı ve satışının yapıldığı noktalar belirlenecek. Komisyonda yer alan 30`a yakın kamu kurumunun farklı görevleri bulunuyor. Sekretarya görevini üstlenen Halk Sağlığı Müdürlüğü, eğitim ayağı ve hastanelerde tedavi kısmını yürütecek.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli