Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balıkesirin güzellikleri Ege Fuarında

Balıkesirin güzellikleri Ege Fuarında

Balıkesir ili, Ankarada düzenlenen Ege Fuarında tanıtılıyor. Ege kültürünü, özellik, güzellik ve ürünlerini Ankaraya getiren bu güzel etkinliği 5 yıldır düzenleyen Egelilerin oluşturduğu ve hep takdir kazanan Ege Günlerinin 5. cisi 19 Nisanda..

Balıkesir ili, Ankara`da düzenlenen Ege Fuarında tanıtılıyor.
Ege kültürünü, özellik, güzellik ve ürünlerini Ankara`ya getiren bu güzel etkinliği 5 yıldır düzenleyen Egelilerin oluşturduğu ve hep takdir kazanan Ege Günleri`nin 5. cisi 19 Nisan`da başladı.
İki denizde kıyısı olan ve Ege ile de komşu ve kültürel yönden birçok alanda iç içe olan Balıkesir`in tanıtımı, Ankara`daki Balıkesirliler Derneği tarafından yapılıyor.
Ege fuarında, bu sene çok başarılı sezon geçirip ikisi de 1. lige çıkmak için mücadele eden ve gruplarında lider olan Balıkesirspor ve Bandırmaspor formaları da yan yana omuz omuza sergilenerek dostluğu simgeleştiriyor.
Balıkesir Ticaret Odasının hediye ettikleri ve Balıkesir`in simgesi saat kulesi biblosu masanın en önünde yer alırken, uzaktan bakanlara bile " Burası Balıkesir "  işaretini vermesiyle dikkat çekiyor.
Bilgisayar uzmanı, askeri alanda saygın uluslararası bir derginin Ankara Koordinatörü Mehmet Demirkol`un tasarısıyla yayımlanan, Balıkesir`i ve tarihini tanıtıcı broşürler "Atatürk`ün Balıkesir Hutbesi "Tıbbiyeli Hikmet"  belgeleri standı ziyaret eden herkese hediye ediliyor.
Broşür gönderen Şentaş Madencilik, Altınoluk Dalış Kulübü, Asya Pamukçu Termal Otel, Burhaniye Belediyesi, Avşa Belediyesi, Güre kaplıcaları broşürleri standı süslüyor.
Tanıtım için potansiyel müşterilere, ilgilenenlere izah edilerek takdim ediliyor. Balıkesir`in simgelerinden  Bengi kolonyaları ikram edildiği gibi isteyenlere sunuluyor.
Avşa`nın meşhur Sezer Bağcılık Şarapçılık ürünü kırmızı şarabı standın başköşesin de.
Diğer yandan  Balıkesir Ticaret Odası ve Sanayi Odası kitap, dergi ve katalogları da   teşhir amacıyla sergileniyor.
Değerli Sanatçı Muğla Milletvekili Tolga Çandar, MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli, Hamza Dağ, MHP Milletvekili Oktay Vural, eski milletvekili İsmet Sezgin`in Balıkesir standını ziyaret ettiği belirtildi.
Sohbet esnasında ziyaretçilere Balıkesir`in "K" larından Bengi Beyaz Zambak  kolonyası ikram ediliyor.
Eski siyasetçilerden İsmet Sezgin`in, Avşa şarabını daha önce bildiğini ama Ankara`da bulamadığını belirtmesi üzerine Dernek Yöneticisi Servet Camgöz tarafından kendilerine Sezer Bağcılık firmasının üretilen Avşa Şarabı hediye edildi.
Sayısız milletvekili, bakan ve üst düzey yöneticinin ziyaret ettiği, Ankara`da düzenlenen böyle bir etkinlikte ilk kez Balıkesir`in adını gördüklerini ve memnuniyetlerini belirtmeleri ilimiz adına gurur verici bir gelişme olarak değerlendirildi.
Balıkesirliler Derneği üyesi, her zaman yanımızda olan pek çok hem şehrimiz destek verirken, Balıkesirli Sanatçı Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, Yazar Vedat Yazıcı son yazdığı kitaplarını imzalayıp, okurlarıyla fotoğraf çektirdi.
Hat sanatı konusunda kitabı da bulunan Murat Yalçın, Türkiye`de bu konuda ilk olan kitabını imzaladı, ziyaretçilerin isimlerini yazıp hediye etti.
Balıkesirliler Derneği, bu gibi etkinliklerin çıkar amacına dayanmayıp, bir gönül işi olduğunu açıklayıp, Balıkesir standına gelerek moral veren Balıkesir`lilere, belediye başkanlarına ve işadamlarına teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı