Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Balıkesir´in yöresel lezzetleri tanıtıldı

Balıkesir´in yöresel lezzetleri tanıtıldı

Altıeylül Yöresel Lezzetler Festivali´nin 2.si geniş bir katılımla gerçekleşti.

Altıeylül Yöresel Lezzetler Festivali´nin 2.si geniş bir katılımla gerçekleşti.
Altıeylül Belediyesi Temel Haklar, Aile ve Kadın Meclisi öncülüğünde, geleneksel lezzetlerin yaşatılması ve tanıtımı amacıyla düzenlenen festivale, Balıkesir´in farklı yörelerine ait 42 yemek görücüye çıktı.
Bu yıl, Sivil Toplum Kuruluşları´nın da iştirak ettiği festivalde; Balıkesir Çölyakla Yaşam Derneği glütensiz baklava, OBİDER ise Mafiş ve Kabak Böreği ile farkındalık yarattı.
Tatlıdan tuzluya geniş lezzet yelpazesiyle beğeni toplayan festivalde bir konuşma yapan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, kültürün maddi ve manevi unsurlarının geçmişten geleceğe taşınması gerektiğinin altını çizdi.
Altıeylül Yöresel Lezzetler Festivali ile mutfağımıza sahip çıkılması ve tanıtılması anlamında Balıkesir´e katkı sağlayacağına inandıklarını ifade eden Başkan Avcı, ?Bu festival ile yöremize has lezzetlerin gün yüzüne çıkması ve turizm alanında da ön plana çıkarak ekonomik ve kültürel katkı sağlaması amaçlanmıştır. Bugün, hemşerilerimiz tarafından hazırlanan 40 çeşit yöresel yemeğin tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Saçaklı Mantı, Kuru Kemik Yahnisi, Saraylı, Patlıcan Balığı, Emirgan Hoşafı, Tabutma, Kuru İncir Tatlısı, Nogay Çayı ve nice tatları bugün sizlere tanıtımını yapıyoruz.? dedi.
Yoğun katılımın gerçekleştiği festivalde, protokol üyeleri katılımcıları tebrik ettikten sonra hediye takdiminde bulundu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli