Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir´in değerleri İstanbul´da buluştu

Balıkesir´in değerleri İstanbul´da buluştu

Balıkesirli Bürokrat ve İşadamlar Derneği´nin düzenlediği gece de İstanbul´da yaşayan Akademisyen, Bürokrat ve İşadamı olan Balıkesirliler bir araya geldi.

Balıkesirli Bürokrat ve İşadamlar Derneği´nin düzenlediği gece de İstanbul´da yaşayan Akademisyen, Bürokrat ve İşadamı olan Balıkesirliler bir araya geldi.
Fatih Belediyesi Topkapı Sosyal Tesislerinde gerçekleşen program Rumeli TV´den canlı yayınlandı.
?Balıkesir´in Değerleri Buluşuyor? programına onursal Başkan Prof. Mehmet Aşık, İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan, başta olma üzere doktorlar, hakimler, eğitimciler, İşadamları, avukatlar, gelir ve vergi uzmanları Balıkesirliler Dernekleri Platformu (BALDEP) Genel Sekreteri Salih Sağıroğlu, Balıkesirliler Dernekleri Başkanları, ve çeşitli kurumlarda görev yapan bürokratlar katıldı.
BABİAD Başkanı Deniz Dinçer, yaptığı açılış konuşmasında ?Yıllardır Büyükşehirlerde pek fazla varlık gösterememişiz. Büyükşehirler de yoksanız Türkiye de yoksunuz demektir. Bu gün büyükşehirlerde kaç tane belediye başkanımız, kaç meclis üyemiz, kaç milletvekilimiz var? Ya da niye yıllardan beri kabinede bir Balıkesir kökenli bakanımız yok? Biz BABİAD´ı bu yaraya parmak basmak için kurduk. Sosyal yardımlaşma faaliyetlerine de önem vermekteyiz. Her yıl öksüz ve yetim çocuklarımıza bayramlık tedariği yapmakta, Balıkesirimiz de ihtiyacı olan okullarımıza eğitim araç ve gereçleri göndermekteyiz. Üniversite öğrencilerimize burs konusunda destek olmaktayız. Şu anda 3 tane daha sosyal proje üzerinde çalışıyoruz, zamanı gelince bunları da kamuoyu ile paylaşacağız. Tek bir dernek olarak yapılabilecekler sınırlıdır. Türkiye ve Avrupa da ki derneklerimizle bir araya gelerek BALDEP i kurduk. Şimdi Türkiye Balıkesirliler Federasyonunu kurma gayretindeyiz. Bu da tamamlandığında inşallah tüm Türkiye de ses getireceğiz ve etkin güç olacağız.? dedi.
BALDEP Genel Sekreteri Salih Sağıroğlu ise konuşmasında Balıkesir dışında faaliyet gösteren derneklerin iki yıldır bir araya geldiğini yapılan toplantılar sonucu 20 den fazla derneği bir araya getirerek Balıkesirliler Dernekleri platformunu kurduklarını bildirdi.
BABİAD onursal Başkanı Prof. Mehmet Aşık yaptığı konuşma da bu çalışmalara sonuna kadar destek verdiğini ve vermeye devam edeceğini bildirerek geçmişte derneklerde görev yapan başkanlara teşekkür etti.
Son olarak kürsüye İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan geldi.
Kendisinin İstanbul´da doğduğunu ailesinin çok zaman önce iş için İstanbul´a geldiğini söyleyen Turan, Balıkesir´den asla kopmadıklarını anne babasının şu an köyde ikamet etiklerini belirtti.
Balıkesir için desteklerinin süreceğini ifade eden Turan, yapılacak her güzel projeye katkı sağlayacaklarını açıkladı.
Program sponsor firmalara plaket sunumu, müzik eşliğinde davetlilere sunulan ikramlar ve bol bol yapılan sohbetlerin ardından sona erdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli