Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir´in belediye başkanları, Bakan Kurum´la telekonferans görüşmesi yaptı

Balıkesir´in belediye başkanları, Bakan Kurum´la telekonferans görüşmesi yaptı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bakan Kurum ve başkanlar ile telekonferans yoluyla görüştü.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bakan Kurum ve başkanlar ile telekonferans yoluyla görüştü.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 20 ilçe belediye başkanı ile birlikte telekonferans yöntemiyle bir toplantı gerçekleştirdi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, korona virüs gündemiyle ilçe belediye başkanlarıyla beraber telekonferans sistemi aracılığıyla toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da katılarak belediye başkanlarının yaptığı çalışmaları dinledi ve taleplerini not aldı.
Korona virüs hastalığı başladığı günden bu yana birlik ve beraberlik içerisinde tüm ilçe belediye başkanlarıyla mücadele ettiklerini ifade eden Başkan Yılmaz, ilçe belediyelerinin üzerine düşen görevi yerine getirdiğini, bunu da vatandaşın görüp takdir ettiğini söyledi. Korona virüs ile mücadeleyi üç açıdan ele aldıklarını belirten Başkan Yılmaz, "Birinci önceliğimiz sağlık açısından yaptıklarımız ve yapacaklarımız, ikincisi sosyal olarak hayatın içerisinde yaşanan problemlere birinci derece müdahale edilmesi, üçüncüsü ise bu işlerin ekonomik kısmıdır." dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye genelinde tüm belediye başkanlarının korona virüs ile ilgili son derece ciddi tedbirleri aldığını ve yaklaşık iki haftalık süreçte etkin bir şekilde çalışmalar yürütülürse ondan sonraki zamanda daha da az etkileneceklerini söyledi.
Belediyelerin kaynak ve hizmet noktasında yapılması gereken ne varsa bakanlık olarak destek verdiklerini vurgulayan Bakan Kurum "Projelerimize, yatırımlarımıza devam etmemiz gerekiyor. Korona virüs ile ilgili tedbirleri almak iş yapmamak anlamına gelmiyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte, ilçe belediyelerimizin yanındayız ve yapılması gereken her türlü desteği de sağlamaya hazırız." dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli