Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Balıkesire bir süt tesisi daha kuruldu

Balıkesire bir süt tesisi daha kuruldu

Balıkesire süt tesisi kuran işadamı Selim Çelik, Belediye Başkanı İsmail Oku ziyaret etti. Başkan Ok, Kayserili iş adamı Selim Çeliki makamında kabul ederek bir süre görüştü.

Balıkesir`e süt tesisi kuran işadamı Selim Çelik, Belediye Başkanı İsmail Ok`u ziyaret etti.
Başkan Ok, Kayserili iş adamı Selim Çelik`i makamında kabul ederek bir süre görüştü.
Ankara`da süt ürünleri ticareti yapan ve Balıkesir`de süt ürünleri üretim tesisi kurmak amacıyla Balıkesir`e gelen Selim Çelik, Belediye Başkanı İsmail Ok ile görüşerek, yatırım hakkında bilgi verdi.
Çelik, Ankara`da şarküteri ağırlıklı 90`ı aşkın market zincirine sahip olduğunu ve hedeflerinin bir tarım ve hayvancılık kenti olan Balıkesir`de büyük bir üretim tesisi kurmak olduğunu söyledi. 
Ankara`da bulunan şubelerinde yaklaşık 2000 kişiyi istihdam ettiklerini belirten Çelik, Türkiye`de en iyi ve kaliteli sütün Balıkesir`de üretildiğini, bu nedenle üretim tesislerini Balıkesir`de kurmaya karar verdiklerini ifade etti.
Belediye Başkanı İsmail Ok, bir tarım ve hayvancılık şehri olan Balıkesir`e böyle bir tesisin kurulmasının Balıkesir açısından sevindirici olduğu söyledi.
Balıkesir`de süt üretiminin yüksek olduğunu ifade eden Başkan Ok, "Balıkesir`e böyle büyük bir yatırım yaptığınız için size teşekkür ediyorum. Ümit ediyorum ki Balıkesir`de üreten, alın teriyle çalışan çiftçiler emeklerinin karşılığını alacak. Balıkesir`de tarım kesimi ne kadar iyi kazanırsa bunun şehrimize bir o kadar olumlu etkisi olur. Büyük firmaların şehrimize yatırım yapmaları, tabii ki bizi de, halkımızı da ziyadesiyle memnun ediyor. Balıkesir Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız." dedi.
İşletme sahibi Selim Çelik`in daveti üzerine fabrikaya Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç ile birlikte bir inceleme gezisi gerçekleştiren Belediye Başkanı İsmail Ok tesisler hakkında bilgi aldı. 
Çelik, Başkan Ok`a, tesisin 30 bin metrekare arazi üzerine kurulduğunu, bunun 20 bin metrekaresinin kapalı alanlardan oluştuğunu belirtti. Selim Çelik, halen günlük 40 ton süt ile başlayan üretimlerini, kısa zamanda 120 tona çıkarmak istediklerini ve bunun için de tesise işçi ve personel alımı yapacaklarını bildirdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli