Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesir´e sağlık alanında çok önemli bir yatırım geliyor

Balıkesir´e sağlık alanında çok önemli bir yatırım geliyor

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi bünyesine Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi kuruluyor.

Halk arasında ?Hayat Kurtaran? tedavi hizmeti olarak bilinen Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi, Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi´ne kuruluyor.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik´ in Sağlık Bakanlığı nezdindeki girişimleri ile 3 milyon lira yatırım bedelli karşılığı Hiperbarik Oksijen tedavisinde kullanılacak araç gereçlerin Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi´ne kazandırılması kararı alındı.
Türkiye´de ilk olarak 1984 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisi´nde faaliyete geçen hiperbarik tıp tedavileri, ilk etapta vurgun yiyen dalgıçlarda, ilerleyen yıllarda ise yumuşak doku enfeksiyonlarında, ani işitme ve görme kaybında, karbonmonoksit zehirlenmelerinde kullanmaya başlandı.
Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi´nde hizmete açılan Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi Balıkesir merkez ve ilçelerinin yanı sıra bölge il ve ilçelere de hizmet verebilecek.
Balıkesir´e Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi´nin kazandırılmasının ardından konuyla ilgili bilgi veren AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik şunları söyledi: ?Hiperbarik Oksijen Tedavisi (HBOT) bir basınç odasında tümüyle basınç altına alınan hastaya aralıklı olarak % 100 oksijen solutmak suretiyle uygulanan medikal bir tedavi yöntemidir. Denizde vurgun yiyen, yatak yarası, anı işitme kaybı, ani görme kaybı olan hastalarda, diyabetik ayak yaralarında ve onkolojiye bağlı radyasyon yanıklarında çok etkili bir tedavi yöntemi sunan sistem her yaştaki hastaya uygulanabilir. Bu sayede hastalarımız çevre illere gönderilmeden artık Balıkesir de tedavi olabileceklerdir. Önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi´ni Balıkesir´e kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz tüm hemşerilerimize hayırlı ve uğurlu olsun.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli