Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Balıkesir'de yeni Öğretmenevinin tanıtımı yapıldı

Balıkesir

Balıkesir Yeni Öğretmevi ve Akşam Sanat Okulu tanıtım programı, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğg. Metin Tokel, Balıkesir AK Parti Milletvekili Tülay Babuşçu,

Balıkesir Yeni Öğretmevi ve Akşam Sanat Okulu tanıtım programı, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğg. Metin Tokel, Balıkesir AK Parti Milletvekili Tülay Babuşçu, Milletvekili adayları, Balıkesir protokolünün katılımıyla 27 Mayıs 2015 Çarşamba günü gerçekleştirildi.
İlk olarak Balıkesir Altıeylül Yeni Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Tahir Çetin konuşmalarında, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açılışı yapılan yeni Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nun tanıtımı için toplanmış bulunmaktayız. Öğretmenevlerinin asıl amacı eğitim çalışanlarının konaklama ihtiyaçlarını karşılamasının yanında mesleki ve kültürel gelişmelerine, sosyal ve moral ihtiyaçlarının giderilmesine ve önemli günlerde birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmalarına katkı sağlamaktır. Anlamlı bir mimari ile hazırlanan yeni bir öğretmenevini kazanmış bulunmaktayız.” diye konuştu.
Öğretmenevi binası hakkında bilgi veren Çetin şunları kaydetti: Toplam oda sayısı 64, toplam yatak kapasitesi 175 toplam salonların kapasitesi 1850, toplam arsa alanı 5781 m2, binanın oturduğu alan 1672 m2, binanın toplam kapalı alanı 8000 m2, yeşil alan toplamı 3000 m2, toplam otopark alanı 700 m2, kaba inşaat bedeli, Öğretmenevi işletme gelirlerinden karşılanmıştır.”
Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, "Bu eğitim camiasındaki yatırımlar bu hükümetin istikrarlı yönetiminden kaynaklanmaktadır. Sadece eğitim sektörüne değil, ulaşım sektörüne, sağlık sektörüne, spor alanındaki çalışmalara ve en önemlisi de demokrasi ve insan haklarına katkısını hepimiz biliyoruz. Bu mekanın hayırlı olmasını diliyor ve başta hükümetimize, sayın başbakanımıza, bakanlarımıza ve Milli Eğitim Bakanımıza ve katkısı olan herkese huzurlarınızda teşekkür ediyor saygılar sunuyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Balıkesir Öğretmenevinin eğitim camiasına ve öğretmenlere hayırlı uğurlu olmasını diledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Balıkesir Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulumuz, zengin yatak kapasitesinin yanında toplantı salonu, düğün salonları ve sosyal alanlarıyla Balıkesir ve halkımızın öğretmenlerimizin eğitsel ve sosyal faaliyetleri ile kısa süre içinde Balıkesir'e önemli katkı sağlayacaktır. Halka mal olmuş bu kurumlarımızın kalite ve verimliliğinin devamlılığı için onların kurumsal sorunlarına olumlu bir bakış açısıyla değerlendirerek hep birlikte sahip çıkılması gerektiğine inanıyoruz.” diye konuştu.
Balıkesir Altıeylül Yeni Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu tanıtım programı öğle yemeğinin ardından Kadriye Kemal Gürel Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisi ile devam etti. Öğretmenevinin tanıtımının ardından program sona erdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı