Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Balıkesir'den Pakistan'a yardım eli

Balıkesir

Şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketinin ardından zor günler yaşayan Pakistan'a yardım TIR’ları uğurlandı.

Şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen sel felaketinin ardından zor günler yaşayan Pakistan'a yardım TIR’ları uğurlandı.  
Balıkesir Valiliği koordinasyonunda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından toplanan 3.131 adet koliden oluşan gıda malzemesi yüklü 3 yardım TIR’ı, Vali Hasan Şıldak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın katılımıyla Pakistan'daki afetzedelere ulaştırılmak üzere dualarla uğurlandı. 
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü önünde düzenlenen uğurlamada konuşan Vali Şıldak, İçişleri Bakanlığı ve AFAD Başkanlığı koordinasyonuyla gerçekleştirilen yardım faaliyetinin Balıkesir'de de büyük destek gördüğünü söyledi. 
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda belediyelerimiz, sanayicilerimiz, odalarımız, Kaymakamlıklarımız, İlçe belediyelerimiz,  sivil toplum kuruluşlarımız, hayırsever kişi ve kurumların desteğiyle İlimizdeki ilk yardım kafilesini bugün Pakistan'a uğurlandığını belirten Vali Şıldak “Balıkesir'den Pakistan'a ulaşacak olan bu yardımların yaraların sarılmasında bir merhem olmasını temenni ediyoruz. Bu faaliyete destek veren, kampanyaya katılan tüm kurumlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ederim. İlimizden toplam 5 bin koli gıda malzemesi, 400 koli de temizlik malzemesi göndermiş olacağız. Şu anda 3 bin 131 kolimiz yola çıkıyor. Hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Balıkesir' Pakistan' yardım
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı