Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Balıkesir’den gönderilen yardımları taşıyan TIR sayısı 600’ü aştı

Balıkesir’den gönderilen yardımları taşıyan TIR sayısı 600’ü aştı

Deprem bölgesine 613 personel, 300 iş makinesi ve teknik araç ile yardımseverler sayesinde 600’den fazla sosyal yardım TIR’ı ulaştıran Balıkesir, Afet Lojistik Merkezi sayesinde Balıkesir’den deprem bölgesine daha koordineli bir ş

Deprem bölgesine 613 personel, 300 iş makinesi ve teknik araç ile yardımseverler sayesinde 600’den fazla sosyal yardım TIR’ı ulaştıran Balıkesir, Afet Lojistik Merkezi sayesinde Balıkesir’den deprem bölgesine daha koordineli bir şekilde yardım malzemelerinin sevkiyatını gerçekleştiriyor. 
Afet Lojistik Merkezi’ndeki tıbbi malzeme ve ücretsiz alışveriş merkezinde; erkek giyim, kadın giyim, çocuk giyim, oyuncak, ayakkabı, gıda ve tıbbi malzemelerin bulunduğu noktalar bulunuyor. 
Yaklaşık 10 gün boyunca Osmaniye bölgesinde toplam 5 saatlik uyku ile görev yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kısa süreliğine geldiği Balıkesir’de Afet Lojistik Merkezi’nde kısa bir açıklama yaptı. 
Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ile beraber Osmaniye bölgesinde görevlendirilmelerinin ardından Balıkesir’den bölgeye gelen ekiplerle beraber canları kurtarmak ve yaraları sarmak için canla başla çalışıldığını söyleyen Başkan Yılmaz “Bölgedeki ihtiyaçlar tespit edildikçe 24 saat irtibat halinde olduğumuz Balıkesir’deki çalışma arkadaşlarımız, gerekli tüm iş makinesi, gıda, giyim gibi malzemeleri bölgeye ulaştırdılar. Eski alışveriş merkezini gönüllü kardeşlerimizle beraber Afet Lojistik Merkezi’ne dönüştürülmüş burada yapılan işi görünce çok gururlandım ve mutlu oldum. Valimiz bölgede kaldı bende kısa bir süre sonra tekrar bölgeye intikal edeceğim. Allah’ın izni ile tüm yaraları inşallah hep beraber saracağız.” dedi. 
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı