Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesir´den gönderilen yardım TIR´ları Afrin´de

Balıkesir´den gönderilen yardım TIR´ları Afrin´de

Türk Silahlı Kuvvetleri´nin Afrin´de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Operasyonu ardından güvenli bölge ilan edilen yerlere Türkiye´den insani yardım malzemeleri gitmeye devam ediyor.

 Altıeylül Belediyesi, İHH ve Kızılay ortaklığında yürütülen ?Bir Omuz Da Sen Ver´ kampanyası kapsamında yola çıkan yardım TIR´ları Afrin´e ulaştı.
Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği, Afrin ve Doğu Guta´da yaşayan insanlar için düzenlenen yardım kampanyasında, içinde temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan yiyecek, bebek maması, bebek bezi, oyuncak vs. bulunan 4 adet tır 4 Mayıs Cuma günü yola çıkmıştı.
Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ve Meclis Üyesi Murat Adısanoğlu´nun da bulunduğu yardım TIR´ları Afrin´e ulaştı. Türk Silahlı Kuvvetleri´nin başarılı operasyonu ile güvenli bölge haline gelen Afrin ve Doğu Guta´da yaşayan halk, Türkiye´den gelen destek ve ilgiden oldukça memnun. Özellikle çocukların kendilerine verilen hediyelerle yüzleri gülüyor. Çocuklar için bir TIR dolusu malzemenin yanı sıra temel ihtiyaçların bulunduğu 4 TIR Türk Kızılay´ı ekipleri tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.
Kardeşliğin ve dayanışmanın ön plana çıktığı ziyarette Başkan Hasan Avcı çocuklarla birebir ilgilenerek hediyelerini verdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli