Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Balıkesir'de zeytinyağlı yemekler yarıştı

Balıkesir

Burhaniye ilçesinde, 17. Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği kapsamında düzenlenen Zeytinyağlı Yemek Yarışması yoğun ilgi gördü.

Burhaniye ilçesinde, 17. Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği kapsamında düzenlenen Zeytinyağlı Yemek Yarışması yoğun ilgi gördü. 
Zeytinyağlı yemekler, zeytinyağlı tatlılar ve zeytinyağlı börekler kategorisinde düzenlenen yarışmaya 33 yemek katılırken, dereceye girenlere ödüller verildi. 
Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen Zeytinyağlı Yemek Yarışması’na katılan kadınlar büyük heyecan yaşadı. Doç. Dr. Muammer Bezirgan'ın başkanlığında Serap Bekiroğlu, Emre Çelebi, Gülten Arslan ve Metin Güngör'den oluşan jüri dereceye giren yemekleri belirlemekte zorlandı. 
Yarışmayı, Kaymakam İlyas Menmiş ve eşi Gülcan Memiş, Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ve Belediye Başkan Yardımcısı Murat Yazgan ile çok sayıda vatandaş izledi. Yarışmada jüri üyeliği yapanlara, Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler plaket verirken, dereceye giren kadınların ödülleri Kaymakam İlyas Memiş ve eşi Gülcan Menmiş ile Belediye Başkan Yardımcısı Murat Yazgan tarafından verildi. 
Zeytinyağlı böreklerde; Ayşen Duyar zeytinyağlı ribisa ile birinci, Fethiye Tarı zeytinyağlı pırasa böreği ile ikinci, Şaduman Düzköy karışık otlu çiğ börek ile üçüncü odu. 
Zeytinyağlı tatlılarda; Gülsüm Aydın zeytinyağlı soğuk baklava ile birinci, Serpil Bellekçi midye tatlısı ile ikinci, Pelin Burcu Sezer Kuvayı Milliye tatlısı ile üçüncü oldu. 
Zeytinyağlı yemeklerde; Selin Burçin Sezer enginar çanağı ile birinci, Rabia Toprak ıspanak borani ile ikinci, Hülya Özdemir zeytinyağlı karışık ot yahnisi ile üçüncü oldu. 
Yarışmada jüri başkanlığı yapan Doç. Dr. Muammer Bezirgan “Zeytinyağlı Yemek Yarışması’nda jüride yer aldım. Birbirinden lezzetli yemeklerimiz yarışmaya katıldı. Burada yaklaşık 33 yemeği değerlendirdik. Gerçekten, bu değerlendirme aşamasında çok zorlandığımızı ifade etmek isterim. Çünkü, burada gerçekten çok güzel yemekler yarıştı. Biz de, aralarından en iyisini seçmeye çalıştık.” Dedi. 
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı