Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Balıkesirde UMKE tatbikatı başarıyla yapıldı

Balıkesirde UMKE tatbikatı başarıyla yapıldı

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğünün ev sahipliğinde, dört ilden 169 kurtarma ekibinin katıldığı Güney Marmara İller Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) bölge tatbikat düzenlendi.

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü`nün ev sahipliğinde, dört ilden 169 kurtarma ekibinin katıldığı Güney Marmara İller Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) bölge tatbikat düzenlendi. 
Senaryo gereği doğal afet, yangın ve trafik kazasına müdahalelerin olduğu tatbikata çok sayıda kuruluş katıldı. Enkaz altında kalan bir kadın, eğitimli köpek tarafından yerinin tespit edilmesinden sonra ekipler tarafından kurtarılarak askeri helikopterle hastaneye götürüldü.
Balıkesir, Bursa, Çanakkale ve Yalova`dan katılan, 2-5 Eylül 2013 arasında Balıkesir`in çeşitli noktalarında mevzilenen ekipler, programın son gününde arama kurtarma, yangına müdahale ve trafik kazasında araçta sıkışan bir yaralıya müdahale etti.
Kepsut İlçesi Kışla mevkisinde oluşturulan toplanma merkezinde çadır kuran ekiplerden 11 müdahale timi, 17 etaptan oluşan çalışmalarda tatbikat süresinde 147 kurtarma operasyonu yaptı. Tatbikat gereği Atatürk Devlet Hastanesi`nin bahçesine mobil şişme hastane de kuruldu. Tam donanımlı hastanede her türlü ameliyat yapılabiliyor.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Balıkesir İl Sağlık Müdürü Mustafa Alp Akoğlan, bu yıl Güney Marmara İlleri UMKE kampı ve tatbikatlarının Balıkesir`de yapıldığını söyledi. 
Akoğlan, "Çeşitli illerden katılım bulunuyor. Kampta özveriyle çalışan çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kurtarma ekiplerinin karmasıyla koordinasyon ve kaynaşma, sivil toplum ve kamu kamu kuruluşlarıyla ortak çalışma yürütülüyor. İlk kez bir organizasyonda, hava kurtarma ve sivil haberleşme ekiplerinin çalışmaları değerlendirildi. Ayrıca ekiplerin imkan, kabiliyet ve yeterlilikleri test edildi." dedi.
Kampı ziyaret ederek çalışmaları yerinde izleyen Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Yılmaz ise yetkililerden bilgi aldı. 
Yılmaz ve beraberindekiler, daha sonra mobil şişme hastaneye gitti. İl Sağlık Müdürü Akoğlan, hastanenin 50 yatak kapasiteli olduğunu belirterek, "Acil ve afet durumlarında yaklaşık 4 saatte kurularak hizmete hazır hale geliyor. Hastane içinde görüntüleme ünitesi, röntgen cihazı, yoğun bakım, ameliyathane, laboratuvar, acil müdahale odaları, gözlem üniteleri bulunuyor. Burada, bir hastanede verilen her türlü hizmeti vermeye hazırız. Bu hastanemizin yaklaşık maliyeti ise 5 milyon lira." diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli