Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

BALIKESİR’DE SEYAHATSEVER PROJESİ BAŞLADI

BALIKESİR’DE SEYAHATSEVER PROJESİ BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Seyahatsever” projesi Balıkesir’de de büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Seyahatsever” projesi Balıkesir’de de büyük ilgi görmeye devam ediyor. Gençlerin Türkiye’nin tarihi ve kültürel mekânlarını gezmeleri, tanımaları amacıyla hayata geçirilen Seyahatsever projesi kapsamında Balıkesir’e gelen gençler GSB Yurtlarında misafir olarak kalıyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan proje gençler tarafından büyük ilgi gördü. Gençlerin Türkiye’yi tanımasını ve kültürel olarak kazanım sağlamalarını hedefleyen Seyahatsever Projesi kapsamında gençlere konakladıkları illerde müze kartı da veriliyor. GSB Yurtlarında kalarak Balıkesir’in çeşitli ilçelerinde tarihi ve doğal güzelliklerini keşfeden ve Seyahati seven gençler, GNS Müzekart ile müze, ören yerlerini ücretsiz ziyaret edebiliyor. 10 Temmuz'da başlayan uygulama ile gençler, GSB yurtlarında ücretsiz konaklayabiliyor. Gençlerin, yaz aylarını etkin bir şekilde hareket halinde geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen proje ile 10 Temmuz – 27 Ağustos tarihleri arasında Balıkesir’in çeşitli yerlerini gezmek isteyen gençler; Bandırma Yurdu ve  Bandırma Fatma Ana Yurtlarında konaklayabilecekler. Konaklama başvuruları www. Seyahatsever.gsb.gov.tr internet adresi ve bakanlığın 444 0 472 ALO GSB hattı aracılığı ile en az bir gün öncesinden iletişime geçilerek isim, soyisim ve T.C. kimlik numarası ile rezervasyon yoluyla yapılabilecek.
Seyahatsever uygulamasıyla öğrenci olma şartı aranmaksızın 18-30 yaş aralığındaki gençlerin yurtlarımızda konaklayabileceklerini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, “Yaz tatilinde yurtlarımızın ücretsiz kullanımını sağlayan "Seyahatsever" uygulamasına gelen yoğun ilgiden memnunuz. Proje ile 27 Ağustos tarihine kadar gençlerin yurtlarımızda konaklayarak diledikleri gibi ilimizi gezmelerine olanak sağlıyoruz. Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan yurtlarımıza projenin başladığı günden bu yana çok sayıda gencimiz rezervasyon yaptırdı. Gençlerin en çok tercih ettiği yer ise Bandırma oldu. Gençlerimizin tüm imkanlarımızla her zaman hizmetindeyiz. Balıkesir’i gezmek, görmek, keşfetmek, tatil yapmak isteyen tüm gençlerimizi bekliyoruz" dedi. Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı