Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Balıkesirde Mazot Hırsızları Jandarmadan Kaçamadı

Balıkesirde Mazot Hırsızları Jandarmadan Kaçamadı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, İzmir Karayolu üzerinde mazot hırsızlığı yapmak üzere hazırlık yapan şüphelileri, hırsızlık olayını gerçekleştiremeden yakalandılar.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı`na bağlı ekipler, İzmir Karayolu üzerinde mazot hırsızlığı yapmak üzere hazırlık yapan şüphelileri, hırsızlık olayını gerçekleştiremeden yakalandılar.  
Meydana gelebilecek mazot hırsızlığı olayını önlemek için Jandarma ekiplerince İzmir Karayolu üzerinde görev yapan önleyici kolluk devriyesi esnasında, şüpheli olarak Altı eylül Pamukçu Beldesi mevkiinde bir petrol istasyonu çıkışında park halinde duran Ford Transit marka bir araç takibe aldı.  
Aracın harekete geçmesi ile takibini sürdüren Jandarma ekiplerini, araçta bulunan şüphelilerin fark etmesi sonucu araçta bulunan mazot bidonlarını seyir halinde iken araçtan attıklarını gördü. Bunun üzerine Jandarma ekipleri aracı durdurdu. Araçta bulunan üç şahıstan ikisi Jandarma ekiplerince yakalanırken, bir erkek şahıs araçtan atlayarak kaçmayı başardı.
Araçta yapılan aramada, içerisinde 50 litre mazot bulunan bir bidon ile doldurulmak üzere bulundurulan 11 adet boş mazot bidonu ele geçirildi. Bidonlarla birlikte ele geçirilen 3 adet düz tornavida, ekmek bıçağı ve 19 metre uzunluğundaki hortuma savcının talimatıyla el konuldu.
Yakalanan iki şüpheli şahıs, ele geçirilen malzemeler ile birlikte Balıkesir Altıeylül İlçe Jandarma Komutanlığına ifadeleri alınmak üzere getirilirken kaçan şüphelinin yakalanması için yapılan çalışmalarda, şüphelinin kimlik tespiti yapılarak Manisa İli istikametine giden bir araca bindiği belirlendi. Plakası tespit edilen aracı Manisa yolu üzerinde durduran Jandarma ekipleri, kaçmaya teşebbüs eden şüpheliyi bu kez kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı.
Şüpheliler C.Savcılığınca tutuklanma talebiyle sevk edildiği adli makamlar tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.  


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı