Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Balıkesir’de laparoskopik prostat kanseri ameliyatı yapıldı

Balıkesir’de laparoskopik prostat kanseri ameliyatı yapıldı

Balıkesir Üniversitesi Hastanesi’nde (BAÜN) ilk laparoskopik prostat kanseri ameliyatı yapıldı.

Balıkesir Üniversitesi Hastanesi’nde (BAÜN) ilk laparoskopik prostat kanseri ameliyatı yapıldı. 
Bölgemizde sağlık alanında önemli bir merkez olarak faaliyetlerini sürdürmeye kararlı BAÜN Hastanesi’nde Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyelerince ilk laparoskopik prostat kanseri ameliyatı yapıldı. 
Yapılan tetkikler sonucu prostat kanseri saptanan 66 yaşındaki hasta, BAÜN Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri; Prof. Dr. Emre Tüzel, Doç. Dr. Şakir Ongün ve Dr. Öğr. Üyesi Çağdaş Şenel tarafından ameliyat edildi. Balıkesir'de ilk kez laparoskopik yöntemle gerçekleştirilen prostat kanseri ameliyatına, Prof. Dr. Hakan Vuruşkan da eşlik etti. 
Gerçekleştirilen işlemle ilgili yaptığı açıklamada, hastanın kısa sürede sağlığına kavuşarak taburcu edildiğini belirten Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Emre Tüzel “Halk arasında ‘bıçaksız ameliyat yöntemi' olarak bilinen laparoskopik yöntemle ameliyat edilen hastamız, kısa sürede sağlığına kavuşarak ameliyatın dördüncü gününde taburcu edildi.” ifadelerini kullandı. 
Prof. Dr. Emre Tüzel, laparoskopik ameliyatlar sonrası hastanın daha az ağrı duyduğunu, daha çabuk toparlandığını, hızlı iyileşip günlük aktivitelerine daha erken dönebildiğini belirtirken, laparoskopinin 4-5 adet 1 santimlik deliklerden yapılmasının, açık cerrahiye göre daha küçük yaraya neden olarak kozmetik açıdan da avantaj oluşturduğunu dile getirdi. 
Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş ise, ameliyatı gerçekleştiren öğretim üyelerini tebrik ederken, Balıkesir'de ilk niteliğindeki üst düzey işlemleri üniversite hastanesinde gerçekleştirmekten duydukları memnuniyeti ifade etti. Üniversite hastanesinin güçlü bir ivme ile gelişimini sürdürdüğünü ifade eden Rektör Prof. Dr. İlter Kuş “Önceliğimiz, Balıkesirli vatandaşlarımızın şehir dışına gitmeye ihtiyaç duymadan şehrimizde her alanda nitelikli sağlık hizmetlerinden faydalanmaları. Hastanemizde personel kadromuzu önemli ölçüde güçlendirdik. 2022 yılında inşaatına başlanacak olan 100 yataklı ek hastane binasını da tamamladığımızda yaklaşık % 50 oranında artmış bir kapasiteyle şehrimize hizmet vermeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. 
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı