Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesir’de “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinliği

Balıkesir’de “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinliği

Erdek Halk Eğitimi Merkezi Özel Bireyler Halk Oyunları ekibi Balıkesir’de düzenlenen “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinliğinde gösteri sundu.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte ‘Hayat Boyu Öğrenme’ kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla 1-7 Haziran tarihlerinde kutlanan “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” dolayısıyla düzenlenen serginin açılışına katıldı. 
Hayat boyu öğrenme alışkanlığı kazanımını destekleyen, öğrenme faaliyetlerine katılımı arttırmayı hedefleyen “Hayat Boyu Öğrenme Haftası”; öğrenme fırsatları ile ilgili bilgilendirilmelerin yapılmasına da katkı sağlıyor.  
Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Halk Eğitim Merkezlerinin yıl boyunca gerçekleştirdikleri çalışmaların yer aldığı serginin açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı, insan emeğinin olduğu her faaliyetin, her ürünün çok değerli olduğunu dile getirdi. 
Vali Şıldak, programda yaptığı konuşmada "Halk eğitim merkezleri toplumun derinliklerine nüfuz etmiş, bilhassa kadınların olmazsa olmazları olmuştur. Bu açıdan bütün ilçelerin el emeği göz nuru eserlerinin de sergilendiği bu yılsonu sergileri çok kıymetlidir. Çünkü buralarda toplum hayatının her aşamasının gelişimini ve topluma sosyal anlamda katılımın izlerini görmek mümkündür. Ne mutlu ki ülkemizde artık halk eğitim kursu dendiğinde; kursun çok ötesine geçmiş ve toplumda ihtiyaç olan bilgi, beceri, donanım olarak insanımızı güçlendiren ve geliştiren katkıları görüyoruz." diye konuştu. 
Konuşmaların ardından Erdek Halk Eğitimi Merkezi Özel Bireyler Halk Oyunları ekibi ve Susurluk Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterileri ilgiyle izlendi.  
Vali Hasan Şıldak eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte Balıkesir Olgunlaşma Enstitüsü ile 20 İlçe Halk Eğitimi Merkezi kursiyerleri ve öğreticilerinin yıl boyunca hazırlanmış olan ürünlerinin yer aldığı sergiyi gezdi, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı