Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Balıkesirde hakem ordusu

Balıkesirde hakem ordusu

Balıkesir bölgesi futbol hakemleri, 2012-2013 futbol sezonunu törenle açtı.

Balıkesir bölgesi futbol hakemleri, 2012-2013 futbol sezonunu törenle açtı.
Balıkesir Atatürk Stadı`nda gerçekleşen sezon açış töreninde ilk konuşmayı, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Mehmet Özkan yaptı. Balıkesir ilinde 36`sı klâsman, 88`i il ve 56`sı HİF(Herkes İçin Futbol) olmak üzere 170 hakemin bulunduğuna dikkati çeken Özkan, ayrıca 12`si klâsman, 39`u il olmak üzere 51 gözlemcinin bulunduğunu vurgularken, "İnsanlar, iyi şeylere lâyıktır. Balıkesir hakem ve gözlemcileri ile spor camiası da iyi şeylere lâyıktır. Biz, dernek yönetimi olarak bu bilinçle hareket ediyoruz" dedi.
Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Arslan, hakemlerin birer öğretmen gibi sporcuları eğitme görevinin de bulunduğuna işaret ederken, Balıkesir hakemliğinin geleceğinin parlak olduğuna inancını vurguladı. 
Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Metin Mengüç, Balıkesir`de 170 futbol hakeminin bulunmasının futbol adına büyük güç olduğunun altını çizerken, Balıkesir ilinin, amatör spor dallarında ülkemizde ilk 10 il arasında yer aldığına, Balıkesir`de 110 takımın, amatör liglerde mücadele verdiğine dikkati çekti.
Balıkesir İl Futbol Hakem Kurulu Başkanı Gültekin Durmaz, heyecanla ve istekle yapılan her işin başarı getireceğini vurgularken, "Hakemlik de, heyecan ve istek işidir. Hakemlerimize güveniyor ve kendilerinden yeni başarılar bekliyorum" diye konuştu.
Futbol hakemleri adına düşüncelerini açıklayan üs klâsman hakemi Aytekin Durmaz ise son yıllarda büyük başarılara imza atan Balıkesir bölgesi futbol hakemliğinin bu başarısının sırrının, birlik ve beraberlik içinde kenetlenmek olduğunu belirtti.
Konuşmaların ardından hakemler, toplu olarak sezonun ilk antrenmanını yaptılar.
Sezonun açılış törenine Bandırma`dan 29 hakem ve 5 gözlemci de katıldı.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli