Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Balıkesirde gönül elçisi 24 bin 441e yükseldi

Balıkesirde gönül elçisi 24 bin 441e yükseldi

Gönül Elçilerinden, şehit babasına anlamlı ziyaret gerçekleştirildi.

Gönül Elçilerinden, şehit babasına anlamlı ziyaret gerçekleştirildi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca uygulamaya konulan ve 19 Aralık 2012 tarihinde Başbakan Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan`ın himayelerinde başlatılan Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve 81 ilin Vali eşlerinin katılımlarıyla Ankara`da başladı.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan`ın eşi Nuran Turhan, Ankara`da katıldığı Gönül Elçileri toplantısının ardından süratli bir şekilde çalışma ekibi oluşturup, Balıkesir Merkez ve ilçelerimizde üst düzey yönetici eşleri başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşları, STK`lar, kanaat önderleri ve Balıkesir`de dezavantajlı gruplara hizmet veren gönüllülere yönelik 445 tane kapsamlı bilgilendirme ve proje sunum çalışmalarından bir kısmını gerçekleştirdi.
Balıkesir`de gönül elçi sayısının 24 bin 441 olduğunu bildiren Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, projenin ilk ayağı olan Koruyucu Aile Hizmetlerini, büyük başarılarla sona erdirmenin mutluluğunu yaşadıklarını paylaştı.
Projenin ilk ayağı olan Koruyucu Aile Hizmeti kapsamında çok güzel hizmetlerin sergilendiğini ifade eden İl Müdürlüğü yetkilileri, projenin ikinci ayağı olan Kaliteli Yaşlanma ve Kuşaklar Arası Uyum ile ilgili ilk ziyaretlerini yaptıkları gözlendi.
Bu kapsamda, Diyarbakır Lice`de Şehit olan Necmi Gürgenin babası Halit Gürgen`i ziyaret eden gönül elçileri, Aileye başsağlığı dileyerek, Şehit`in emanetlerinin, Milletin emaneti olduğunu dile getirdiler. 
Duygusal anların yaşandığı ziyarette konuklarına tek tek sarılan Şehit Babasının, ziyaretten duyduğu mutluluk görülmeye değerdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli