Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Balıkesirde engellilere Engelsiz Taksi Projesi

Balıkesirde engellilere Engelsiz Taksi Projesi

Balıkesir Belediyesi engelli vatandaşlar için, Engelsiz Taksi projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Balıkesir Belediyesi engelli vatandaşlar için, "Engelsiz Taksi" projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Engelsiz taksiler talepte bulunan engelli vatandaşlara ulaşımları için ücretsiz taksi hizmeti verecek. Taksi engelli vatandaşı evinden alıp istediği yere götürecek, işi tamamlandığında da tekrar evine bırakacak.
Balıkesir Belediyesi Sosyal İşlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu, engelli, yaşlı ve evden çıkmakta zorlanan vatandaşların bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanabileceklerini söyledi. 
Öztozlu, "Bir aracı taksi formatında giydireceğiz. Araç 2 tekerlekli sandalye ve 4 refakatçi kapasiteli olacak. Özel bir ekipman ile tekerlekli sandalye havaya kaldırılacak ve aracın içine engelli vatandaşımızı bırakacak. İlk etapta tek araç düşünüyoruz, engelli vatandaşlarımız bu aracı sağlık işlerinde, sosyal ve kültürel işlerde hatta mezarlık ziyaretlerinde ücretsiz olarak kullanabilecekler" dedi.
Proje ile evden çıkamayan vatandaşların sosyal hayata katılımını kolaylaştırmayı amaçladıklarını kaydeden Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu, "Normal taksilerde dahi engelli vatandaşlarımız tekerlekli sandalyeden inip zor şartlarda taksiye biniyorlar. Biz ilk etapta araç alım ihalesini yapacağız. Yaz aylarında da taksimiz tamamen faaliyete başlamış olacak" diye müjde verdi. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli