Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Balıkesirde elektriği kesilen okul sayısını sordu

Balıkesirde elektriği kesilen okul sayısını sordu

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Milli Eğitim Bakanına, Balıkesirde elektriği kesilen kaç okul var? sorusunu sordu.

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, "Milli Eğitim Bakanına, Balıkesir`de elektriği kesilen kaç okul var?" sorusunu sordu.
Edremit ilçesinde gerçekleşen bir toplantıya katılan CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde elektrikleri kesilen bazı okulların sorununu TBMM gündemine taşıdığını açıkladı.
Balıkesir`de elektrik borcu bulunan okulların elektriğinin kesilmeye başlandığı ile ilgili tarafına şikâyetler iletildiğini kaydeden Akova, okulların elektrik olmadan, faaliyetlerini yerine getirmesi mümkün olamayacağını söyledi.
2013-2014 eğitim-öğretim dönemine bazı okulların bu tarz bir aksaklık ile eğitim ve öğretime başlaması tüm seneyi olumsuz etkileyecektir şeklinde konuşan Akova, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından cevaplanması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruların cevaplanmasını istediğini paylaştı:
"Balıkesir ve ilçelerinde borçlarını ödeyemediğinden dolayı elektriği kesilen kaç eğitim-öğretim kurumu vardır? Balıkesir ve ilçelerinde okulların elektrik dağıtım şirketine borçları ne kadardır? Elektrik vb. okul giderlerini ödeyemeyen okulların, borçlarını ödemekte zorlanmasının sebepleri nedir? Balıkesir`deki okullara giderleri için ne kadar ödenek gönderilmektedir? Okullara yeterli ödenek gönderilmemekte midir?"
Akova, Gaziler Gününü unutmadı
"Gaziler Günü" nedeniyle de kısa bir açıklama yapan CHP Milletvekili Akova, "İktidar partisinin, Öcalan`ın rahatı yerine, gazilerimizin uyum, sağlık, iş ve gelecek güvencesine dair sorunlarını çözmek için çalışma başlatması gerektiğine" dikkat çekti.
Akova, "Tüm kahramanlarımızın Gaziler Gününü kutluyor, bu vesileyle aramızdan ayrılan şehit ve gazilerimizi rahmetle anıp, hayatta olan gazilerimizi saygıyla selamlıyorum." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false